Friss hírek

Ricciardo: Buttonnak még egy kör kellett volna

Daniel Ricciardo úgy gondolja, hogy Jenson Buttonnak még egy körre lett volna szüksége ahhoz, hogy megelőzze őt és megszerezze pályafutása első hazai dobogós helyezését a Forma-1-ben.


Daniel Ricciardo úgy gondolja, hogy Jenson Buttonnak még egy körre lett volna szüksége ahhoz, hogy megelőzze őt és megszerezze pályafutása első hazai dobogós helyezését a Forma-1-ben.

A Red Bull ausztrálja egy korai kiállással került a McLaren brit pilótája elé, és előtte is tudott maradni, jóllehet Button az utolsó négy körben közel nyolc másodperces lemaradást dolgozott le szinte a nullára, miközben Ricciardo egyre lassult használt (37 körös) kemény keverékein.

Hirdetés
 

„Azt hiszem még egy kör már nagyon kemény lett volna, mert Jenson közeledett” – mondta Ricciardo, aki végül megszerezte a harmadik helyet a Brit Nagydíjon.

„Nagyon örülök a dobogónak. Tudtam, hogy jobb az autónk, mint a nyolcadik hely a rajtrácson. Egy kicsit meglepett, hogy a futam első részében nem voltunk elég gyorsak, éppen ezért mondtam a srácoknak, hogy csináljunk valamit, hogy működésre bírjuk az autót.”

„Ekkor álltunk át egy kiállásra, ami azt gondolom, hogy működött.”

Button, aki a harmadik helyről vágott neki hazai versenyének, elmondta, hogy egy kör valószínűleg tényleg elég lett volna neki az előzésre, hiszen már DRS távolságon belül volt.

„Ha használhatom a DRS-t a következő körben, az segített volna” – mondta Button, aki nagyon örül annak, hogy az elmúlt két futamon sikerült fejlődést elérniük, és már a Red Bullal illetve a Ferrarival is harcban voltak.

„Tökéletes dobogó lett volna, Lewisszal ünnepelhettünk volna a hazai közönség előtt. Azonban ez nem történt meg. Mindenesetre kis híján mindkét Red Bullt megvertem és egy Ferrarit is sikerült magam mögött hagynom a mai napon, így ez mindenképpen előrelépés.”

„Nem számítottunk arra, hogy ilyen jók leszünk ezen a pályán. Sőt arra gondoltunk, hogy kemény hétvégénk lesz, mivel soha nem voltunk jók ezen a ringen. Azonban teljesen mindegy, hogy mire számítasz, ha ilyen közel vagy a dobogóhoz és lecsúszol róla, csalódott vagy.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!