Friss hírek

Ricciardo célja 2020-ban: „Pezsgő!”

2020-ban már szeretne dobogóra állni a Renault Forma-1-es csapatával Daniel Ricciardo – az ausztrál azt reméli, a következő szezonban már lesz lehetőségük arra, hogy az élmezőnyben harcoljanak.

A rutinos pilóta a Red Bull csapatát hagyta ott a Renault kedvéért, és többször nyilatkozta már, pontosan tudta, hogy a 2019-es év nehéz lesz számukra.

Ricciardo viszont továbbra is hisz a projektben, és nagyon reméli, hogy 2020-ban ismét megízlelheti a pezsgő ízét.

Hirdetés
 

„Pezsgő!” – mondta határozottan az ausztrál, amikor a jövő évvel kapcsolatos várakozásaikról kérdezték csütörtökön.

„Komolyan, amikor aláírtam a csapattal, 2020 volt a cél – hogy szeretnék legalább egyszer dobogóra állni. Szóval ezt tűztem ki célul.”

„A McLaren a bizonyíték rá, hogy nagy változást lehet elérni egy idény alatt, szóval úgy gondolom, egy erős téli felkészüléssel egyáltalán nem lehetetlen, hogy a dobogóért harcoljunk jövőre.”

„De akár lesz pezsgőzés, akár nem, közelebb akarunk kerülni a három élcsapathoz, sőt, jövőre következetesebben szeretnénk harcolni ezzel a három istállóval.”

Ricciardo elismeri, a 2019-es idény nem volt tökéletes, ugyanakkor úgy érzi, sok mindent tanultak, ami segítheti őket a jövő évre való felkészülésben.

„Pontosan tudtam, hogy időbe telik eljutni ezzel a csapattal oda, ahová szeretnénk. Még nem tartunk itt, de szerintem az évad második felében már következetesebbek voltunk. Ez pedig pozitívum” – magyarázta.

„Szóval most van némi lendületünk, és fontos, hogy ez a lendület megmaradjon a gyárban a télen. Én is elkezdek több dolgot várni már, nemcsak magamtól, de a csapattól is. Ugyanakkor azt hiszem, rengeteget tanultunk. Azt tudom, hogy én sokat tanultam. Az eredmények nem mindig voltak olyanok, mint amilyeneket szerettünk volna, de egyértelmű, hogy nem úgy tekintek erre a szezonra, amit minél előbb el kell felejteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!