Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre - F1VILÁG.HU

Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre

HIRDETÉS
Szeretne 2023-ban is rajthoz állni a Forma-1-ben, ám „reális” opciónak tartja Daniel Ricciardo azt, hogy jövőre tartalékos lesz majd az egyik topcsapatnál.
Daniel Ricciardo, McLaren, in cockpit

Az ausztrál pilótának ugyan érvényes szerződése volt a következő idény végéig, a McLarennel közösen végül úgy döntöttek, felbontják azt – Ricciardo így két szezon után távozik, helyére pedig honfitársa, az ifjú Oscar Piastri érkezik majd. Hogy Ricciardo számára mit tartogat a jövő, az még nagy kérdés: az F1-ben nem sok üres ülés maradt, csupán a Haasnál, az Alpine-nál és a Williamsnél van szabad hely egyelőre.

Nemrégiben elterjedt a híre, hogy Ricciardo a Mercedes tartalékversenyzője lehet 2023-ban, később pedig akár versenyzési lehetőséget kaphat, amennyiben Lewis Hamilton a visszavonulás mellett dönt – igaz, a hétszeres világbajnok azóta jelezte, még évekig tervez versenyezni az F1-ben.

Ricciardo a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, természetesen szeretne az F1-ben maradni: „Természetesen az A-terv az lenne, hogy a rajtrácson leszek, de nincs változás. Fogalmazzunk úgy, hogy nem akarok az első elérhető ülésbe belehuppanni.”

„Tudom, hogy a helyzet vélhetően megváltozik a jövő év végén a szerződések miatt. Nem azt akarom mondani, hogy türelmes vagyok, inkább csak nyitott. A menedzsmentem lényegében mindenkivel tárgyal, vagy vannak egyeztetéseik. Szóval próbáljuk összerakni a dolgokat, és kideríteni, minek van a legtöbb értelme… Nemcsak a következő 12 hónapot akarom nézni, inkább a következő 24-et.”

Arra a felvetésre, hogy lenne-e inkább tartalékos egy topcsapatnál, szemben azzal, hogy egy sereghajtó istállónál versenyezzen, Ricciardo így felelt: „A tartalékos szerepkör kétségkívül olyasvalami, ami reális, igen.”

„Igazából ez a két reális opció. Nem az, hogy máshova menjek. Imádom a motorsport több fajtáját, de nem látom magam máshol. Úgy érzem, ha beleugranék valami másba, azzal bezárnám magam mögött az F1 ajtaját. Olyan érzés lenne, mintha kicsekkolnék. Szóval kizárólag az F1-re fókuszálok, aztán majd meglátjuk.”

Arra a kérdésre, hogy egy gyengébb istállónál való versenyzés többet ártana-e a karrierjének, mint használna, Ricciardo így válaszolt: „Lehetséges. Ezeket a dolgokat is mérlegelem… Amikor az ember az élen harcol, annak igazi íze van, és végső soron ott akarok lenni, szóval nem akarok csak úgy menni versenyről versenyre… Őszinte hittel akarok versenyezni, hinni akarok abban, hogy végül vissza tudok kerülni a dobogóra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!