Ricciardo: Csak két dologban bízhatok

Fotó: Red Bull Racing
SINGAPORE - SEPTEMBER 14: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 14, 2018 in Singapore. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a Szingapúri Nagydíj időmérőjének kezdetén még abban bízott, hogy a pole-ért harcolhat, azonban csak a 6. helyet szerezte meg.

Ricciardo és a Red Bull számára jól alakult az időmérőig a Szingapúri Nagydíj hétvégéje – az ausztrál pénteken megnyerte az első szabaedzést, majd az időmérőn a Q1-et is, és a Q2-ben is ígéretesen alakult a helyzet számára.

A Q3-ban azonban küszködött, és nem tudta felvenni a versenyt az élcsapat többi tagjával, végül pedig majdnem 1 másodperces hátránnyal zárt a 6. helyen.

„Őszintén szólva volt egy kis motorproblémánk, de nem ez volt az oka annak, hogy ekkora tempót veszítettünk az időmérőn. Erre most még nincs válaszom” – mondta Ricciardo.

„Ott voltunk, változtattunk a harmadik szabadedzés után ma reggel. Versenyzőként rögtön tudod, ha egy módosítás működik, és a Q1-ben úgy tűnt, hogy ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk” – folytatta.

„Úgy tűnt, hogy mindenki másnak megy, mert a többiek találtak 1 másodpercet, ha nem többet, mi pedig ott maradtunk, ahol voltunk.”

„Nem tudom, miért mi voltunk az egyetlenek, akik nem találták meg a kellő köridőt.”

Ricciardo egyelőre nem tudja, hogy a versenytempó segítget-e rajtuk, mivel a szingapúri pályán nehéz előzni.

„Most épp azon vagyok, hogy az időmérőn túltegyem magam. Még túl korai megmondani. Még ha jó is a tempónk, nehéz itt előzni. Megpróbálunk tenni valamit. Csak abban bízhatunk, hogy az elöl lévőknek elfogy a gumijuk, és két kiállással mennek majd.”

„Különben, ha mindenki egykiállással megy, akkor pedig csak az segíthet, ha valaki berohan a pályára, mint 2015-ben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!