Friss hírek

Ricciardo egy erős bakui eredménnyel reagálna a kritikákra

A nyolcszoros Forma-1-es futamgyőztes idén nehéz szezont teljesít a McLarennél, de a jövőjét firtató pletykák nem zavarják, a soron következő hétvégén pedig egy erős eredménnyel bizonyítaná rátermettségét.

Daniel Ricciardo nem ringatja magát illúzióban. Bár a tapasztalt pilótát a McLaren 2020-ban azzal a reménnyel igazolta le, hogy vezéregyéniség válik belőle, Ricciardo idén jelentős hátrányba került a nála jóval fiatalabb csapattársához, Lando Norrishoz képest. A lemaradását semmi sem tükrözi jobban, mint az, hogy a Norris által megszerzett 48 világbajnoki egységhez képest az ausztrál neve mellett mindössze 11 pontot jegyeznek. Ebben a helyzetben elkerülhetetlenül felröppennek pletykák a pilóta jövőjét illetően, és ez ebben az esetben is így történt. Ricciardót azonban ez nem zavarja, hiszen tudja, hogy az ő helyzetében elkerülhetetlenek a különböző híresztelések.

„Egy részem imádja” – reagált a rá nehezedő nyomásra. „Ez az igazság, mert egy dolog, amit imádok ebben a sportban… megpróbálni felülkerekedni valamin. Mindig a figyelem középpontjában leszünk, mindig lesz rajtunk nyomás. Kevés annál kielégítőbb érzés van, mint amikor ilyen körülmények között sikerül célt érni. Tisztában vagyok a jelenlegi szóbeszédekkel és pletykákkal, de számomra ez egy jó ok arra, hogy keményen nyomjam, és emlékeztessem az embereket, de elsősorban magamat arra, hogy még mindig elég jó vagyok.”

Hirdetés
 

Ricciardo töretlenül hisz abban, hogy képes felülkerekedni a nehézségeken. Egy F1-es pilótától nem is várható más.

„Nincsenek kétségeim, emiatt élvezem a helyzetet. Nem zavar, hogy az emberek beszélnek, mivel tényleg nem tettem idén semmi emlékezeteset, és ez a helyzet ezzel jár. Mélyen odabent viszont tudom, hogy mire vagyok képes, és várom, hogy ezt minél hamarabb megmutathassam.”

Ricciardo a nehézségek ellenére erős eredményre számít Bakuban, ahol 2017-ben a Red Bull színeiben már sikerült futamgyőzelmet szereznie.

„Hiszek benne, mert ezen a hétvégén fontos az időmérő, és van rá esély, hogy jó teljesítményt fogok nyújtani. Emellett ez egy olyan utcai pálya, ahol előzni is lehet, így egy jó versenytempóval vasárnap lehetőség van valami jóra. Itt sok lehetőség adódik, ami miatt bizakodó vagyok. Emellett nehéz egyértelműen megmondani, de én hiszem, hogy megfelelő az autónk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!