Friss hírek

Ricciardo: Egy keserű vesztes lennék, ha nem ismerném el Norris tehetségét!

Az elmúlt közel két évben képtelen volt tartani a lépést csapattársával, Lando Norrisszal Daniel Ricciardo, az ausztrál pilóta pedig két dolgot említett, ami miatt szerinte a brit pilóta jobban teljesít nála.

Ricciardo 2021-ben szerződött nagy reményekkel a McLarenhez, miután azonban a tavalyi, monzai győzelmet leszámítva nem jöttek az eredmények, a felek végül közös megegyezéssel úgy döntöttek, az idei szezon végén különválnak útjaik. Ricciardo minden bizonnyal 2023-ban nem lesz tagja az F1-es mezőnynek, ám eltökélt amellett, hogy egy évvel később visszatérjen a száguldó cirkusz rajtrácsára.

Ricciardo a minap egy interjúban őszintén beszélt az elmúlt időszak kihívásairól – és legfőképp arról, miért is maradt alul ifjú csapattársával, Lando Norrisszal szemben. A rutinos pilóta nem tagja, Norris egy pokolian jó versenyző, ugyanakkor van valami, ami mindenképpen előnyére válik a britnek.

Hirdetés
 

„Nyilvánvalóan rengeteg adatunk van, én pedig megnézem Lando belső kamerás felvételeit is” – mondta Ricciardo a The Race című lapnak adott interjújában. „És olykor látom, mire képes, én pedig úgy vagyok vele, ’oké, látom, de én ezt nem tudom’. És arra gondolom, miért nem fordul úgy be, és csinálja ezt?”

„És még az értekezleteken is hallom Landótól, hogy ’ó, a verseny ezen etapjában éreztem, hogy az autó működött, és életre kelt’, miközben nekem meg… soha nem volt ilyen érzésem.”

Ricciardo azt mondja, két elmélete van arra, hogy Norris miért boldogul jobban a McLaren autójával.

„Ha röviden akarnék válaszolni, két dolgot említenék. Az egyik, hogy nem veszem el az érdemeit, a srác jó! Nem tagadom. Ha azt mondanám, hogy nem, egy keserű, szerencsétlen vesztes lennék. A másik dolog pedig a boldog tudatlanság! És ezzel nem azt mondom, hogy nincs ismerete a versenyautókról, egyáltalán nem. Úgy gondolom, technikai szempontból teljesen összhangban van azzal, amit csinál. De ez az egyetlen F1-es autó, amit vezetett. Nyilván voltak variációk a McLarennél. De nem vezetett más csapatnál. Szóval meggyőződésem, hogy bizonyos szempontból hozzászokott az autó bizonyos tulajdonságaihoz.”

„Valószínűleg ez is benne van, miközben bennem nyilvánvalóan van némi – utálom ezt a szót, de nem tudok jobbat momentán – elvárás azzal kapcsolatban, hogy mit tud egy F1-es autó, vagy mit kellene csinálnia, vagy hol kellene lennie a potenciálnak.”

„Ő is tudja, mert figyeli a belső kamerás felvételeket, látja, mire képesek más versenyzők, és arra gondol, ’igen, bárcsak mi is meg tudnánk csinálni ezt, de a hátulja nem azt csinálja, amit én akarok’. De végső soron nem ült még másik autó volánja mögött.”

„Nyilvánvaló, hogy egy remek versenyző. És ott van a „boldog tudatlanság” összetevője.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo: Egy keserű vesztes lennék, ha nem ismerném el Norris tehetségét!
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!