Friss hírek

Ricciardo: Egy kicsit örülök, hogy nem ajánlott ülést egy topcsapat

A 2023-as Forma-1-es idényt a Red Bull tartalékpilótájaként töltő Daniel Ricciardo elismerte, bizonyos szempontból örül annak, hogy nem kapott versenyzői ülést egy topcsapattól az idei szezonra, úgy érzi ugyanis, nagyon szüksége van már egy kis szünetre.

Ricciardo két szezont töltött el a McLarennél, a sikertelen szereplés miatt azonban a wokingi istállóval idő előtt felbontották megállapodásukat. A rutinos ausztrál végül nem lesz ott az idei mezőnyben, a Red Bull tartalékversenyzőjeként tevékenykedik majd, és reméli, 2024-ben visszatérhet a Forma-1-be. Ricciardo az F1 Beyond The Grid című podcastjében elárulta, egyre inkább elhatalmasodott rajta az érzés, hogy el kell egy kicsit távolodnia a versnyzéstől.

„Minél több nap telt el, és főleg, ahogy teljesítettem a tripla fordulót a szezon második felének elején, annál inkább világossá vált, hogy nem arról szól a dolog, hogy milyen telefonhívást kapok. Inkább arról, hogy elismertem, egyszerűen nem akarok versenyezni jövőre” – mondta az ausztrál versenyző.

Hirdetés
 

„Szóval bizonyos szempontból – fogalmazzunk úgy, hogy – örülök, hogy nem keresett meg egy topcsapat, hiszen az ember akkor vélhetően azt érezte volna, hogy ’ó, ezt alá kell írnom’. De szerintem mélyen belül egyszerűen csak szerettem volna tartani egy kis távolságot.”

A nyolcszoros futamgyőztes azt mondja, hasznosabb lehet számára egy szezon az oldalvonal mellett.

„Igen, nevezhetjük egyfajta kiégésnek, de nem félek ezt elismerni vagy kimondani. Mindenkinek lesz véleménye, ilyen meg olyan, de végső soron én tudom, hogy mit érzek, én tudom, mit akarok.”

„És nagyon azt érzem, hogy… nem akarom azt mondani, hogy én vagyok az egyetlen, aki így érez, de úgy fogalmaznék, hogy nem vagyok egy átlagos sportember, aki úgy van vele, hogy ’a gyakorlat teszi a mestert’. Néha minél többet csinálok valamit, annál inkább elveszek, egyre inkább érzem a szünet igényét, némi pihenést, hogy erősebben térhessek vissza. Tudom, hogy ez számomra most nagyon jól jöhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!