Ricciardo: Egyelőre túl erős a Ferrari

A Red Bull mindkét szabadedzésen a Ferrari mögé szorult, azonban Daniel Ricciardo bízik benne, hogy a hétvége további részében fordul majd a kocka, és megszorongathatják az olaszokat.


A Red Bull mindkét szabadedzésen a Ferrari mögé szorult, azonban Daniel Ricciardo bízik benne, hogy a hétvége további részében fordul majd a kocka, és megszorongathatják az olaszokat.

Habár Kimi Räikkönen az autó egyensúlyára panaszkodott a második szabadedzést követően, Daniel Ricciardo elmondta, ha sikerült volna tiszta kört teljesítenie, akkor sem tudott volna gyorsabban teljesíteni a finnél – éppen ezért úgy érzi, nagyon szoros küzdelem lesz a két csapat között.

Mindemellett az ausztrál bízik benne, hogy szombatig tovább tudnak javítani az autón, így közel kerülhetnek a Mercedeshez – így azt sem zárja ki, hogy a pénteki erős teljesítményük ellenére a Ferrari előtt lehetnek a hétvégén.

„Arra számítok, hogy szorosabb lesz a csata a szezon további részében” – nyilatkozta Ricciardo. „Ha az autót sikerül feljavítanunk, akkor az időmérőn erősek lehetünk és közel lehetünk a Mercedeshez, valamint remélhetőleg a Ferrari elé kerülhetünk. De Kimi elég szilárd időt teljesített ma – ha képes lettem volna versenyezni ezzel, valószínűleg akkor sem lettem volna gyorsabb nála.”

„Holnap egy kicsit többet is ki tudunk hozni belőle, de kihívást jelent számunkra. A top csapatok nyúzni fogják egymást a szezon hátralévő részében” – folytatta az ausztrál.

„A Ferrari erősnek tűnt ma, de közel voltunk, szóval rendben volt. A hosszú etapunk eléggé határozottnak tűnt, a kemény keverékkel is meggyőzően teljesítettünk, szóval jó újra ezen a pályán lenni. Mindig öröm körbemenni.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!