Ricciardo elárulta, mi az, amivel a legjobban küszködik idén - F1VILÁG.HU

Ricciardo elárulta, mi az, amivel a legjobban küszködik idén

HIRDETÉS
A gumikezelés okozza a legfőbb problémát Daniel Ricciardo számára a McLaren idei, MCL36-os kódjelű versenyautójával.
Daniel Ricciardo McLaren

Az ausztrál pilóta alapvetően nehezen boldogul a csapat idei versenygépével, különösen szembetűnő ez, ha eredményeit összevetjük csapattársa, Lando Norris eredményeivel.

Miközben a brit pilóta a 7. helyen ért célba, addig Ricciardo csupán 9. lett a múlt hétvégi Francia Nagydíjon. Mivel Fernando Alonso mindkettejüket megelőzte a futamán, a másik Alpine-nal versenyző Esteban Ocon pedig szintén Ricciardo előtt tudott végezni, a McLaren elveszítette a 4. helyet a konstruktőri versenyben – legalábbis egyelőre. 

„[Ocon mögülem rajtolt, és előttem ért célba” – mondta csalódottan az Ricciardo pilóta a futam után. „Megtettem, amit tudtam, hogy magam mögött tartsam, de szerintem egyszerűen túl gyors volt, én pedig nem voltam elég gyors.”

Ricciardo beszélt arról is, mi az, ami a legtöbb problémát okozza számára a McLaren idei autójában ülve.

„Az etap elején még ki tudtam tartani, de aztán a második részében, amikor ők oda tudják tenni magunkat, nekem egyszerűen hiányzott az extra tapadás, az a kis extra sebesség. Ha jó köridőt rakok össze, akkor a következő körben nagyon sokat veszítek, szóval van még min dolgoznom. Nem érzem azt, hogy fejlődnék a gumikkal kapcsolatban. Úgy érzem, hogy mindig menedzselnem kell őket, és mégsem jön meg az a tapadás, mint ami az Alpine-nak megvan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!