Friss hírek

Ricciardo elárulta, szerinte mi okozhatta pénteki balesetét

Túl messzire ment autójának beállításaival, ennek volt köszönhető Daniel Ricciardo szerint az, hogy csúnyán a korlátnak csapta McLarenjét a Forma-1-es Monacói Nagydíj második szabadedzésén.

Az ausztrál pilóta jó formában kezdte a hétvégét, a nyitóedzésen ugyanis a 7. legjobb időt autózta, a napja azonba nem úgy folytatódott, ahogyan abban reménykedett: első gyorskörében járt a második edzésen, amikor a monacói pálya egyik leggyorsabb kanyarjában, az uszodánál elveszítette uralmát az autója felett.

Ricciardo csúnyán a korlátnak csapta a McLarent, és bár az autó összetört. ő szerencsére nem sérült meg. A rutinos pilóta a történtek után eláruta, valószínűleg a beállítások vezettek a hibáig.

Hirdetés
 

„Furcsa volt. Azt gondolom, ha valaki összetöri ott, akkor általában a kijáraton történik, ha túl agresszíven támadja a kerékvetőt a 14-esben, és elveszíti az autót. De én már jóval a 13-as kanyar előtt elveszítettem az autót” – magyarázta az ausztrál pilóta. „Feltehetően túl messzire mentünk bizonyos területeken az autó beállításaival. Jól kezdődött a nap, és nyilván kipróbáltunk néhány dolgot a második edzésre, hogy maximalizáljuk egy kicsit a teljesítményt – de fogalmazzunk úgy, hogy túlléptünk egy határon, viszont ezt nem tudhatod, amíg ki nem próbálod.”

„Nyilván az volt az első köröm, szóval nem igazán tudtam még olvasni a dolgot – azonnal megtörtént. Mindent megtettem, hogy mentsem a helyzetet, de nem sikerült. Nyilván az egész edzés kimaradt, én viszont rendben vagyok. Szombatra készen fogunk állni.”

Videó

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!