Friss hírek

Ricciardo elismeri, megkönnyebbült, hogy véget ért a szezon

Daniel Ricciardo elárulta, megkönnyebbülve érzi magát, hogy befejeződött a 2022. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat. Az ausztrál távozik a McLarentől, jövőre pedig nem lesz tagja a királykategória mezőnyének.

Ricciardo két szezont töltött el a wokingi istállónál, és bár tavaly nyert Monzában, összességében nehezen alakult számára ez az időszak. A csapat még nyáron döntött úgy, hogy felbontja az ausztrál szerződését, így a rutinos pilóta 2023-ra versenyzői ülés nélkül marad.

Ricciardo jövőre vélhetően a Red Bull tartalékversenyzője lesz majd, ám feltett szándéka, hogy 2024-ben visszatérjen a Forma-1-be. Utolsó mclarenes versenyén a két pontot érő 9. helyen ért célba, és a visszavonuló volt csapattárssal, Sebastian Vettel csatázott egyet a hajrában.

Hirdetés
 

„Elég szórakoztató verseny volt. Volt néhány csatám, hol támadtam, hol védekeztem, szóval legalább nem egyedül autókáztam” – mondta az ausztrál pilóta. „A verseny egy részében azért voltam egyedül is, de amikor megkezdődtek a kerékcserék, elég szórakoztató lett a dolog.”

„Az utolsó 10 körben Vettel érkezett mögöttem, a legtöbbször DRS-távolságon belül volt, és tudtam, hogy hiba nélkül kell vezetnem, ha előtte akarok maradni. Bár jó barátok vagyunk, örültem, hogy sikerült magam mögött tartanom őt az utolsó versenyén – jó volt egy utolsó közös élményt szerezni vele a pályán! Jó, hogy mindketten a pontszerzők között végeztünk – volt egy késői kieső is, Lewis, így kerültünk mindketten a top 10-be. Szóval legalább elmondhatja, hogy utolsó versenyén megszerezte utolsó pontját.”

Ricciardo bevallotta, egy kicsit örül azért, hogy vége az idei bajnokságnak.

„Voltak érzelmek, viszont kihívásokkal teli két év volt ez. Főleg a pályán – mert azon kívül a csapat végig támogatott engem, minden hétvégén erőfeszítéseket tettek. A mérnökeim rengeteg munkát fektettek abba, hogy kitaláljanak valamit.”

„Egy kicsit megkönnyebbülve érzem magam, hogy a pályán befejeződtek a dolgok. Egy időre most eltűnök, lógok a farmon, csinálok néhány szórakoztató dolgot – nem mintha amúgy nem csinálnék! Furcsa ez, mert életem felét nagyon szoros menetrendek szerint töltöttem el – és ne értsetek félre, egy fantasztikus, de várom már, hogy ne kelljen olyan sokat terveznem a következő pár hónapban. Aztán majd meglátjuk, hogy alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo elismeri, megkönnyebbült, hogy véget ért a szezon
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!