Friss hírek

Ricciardo elismerte, tárgyalt a Mercedes F1-es csapatával is

2023-ban visszatér a Red Bull Forma-1-es csapatához Daniel Ricciardo, az ausztrál pilóta azonban elárulta, egyeztetéseket folytatott a Mercedesszel is egy tartalékversenyzői pozícióról.

A rutinos pilóta az idény végén távozni kényszerült a McLarentől, ahol az elmúlt két év eredményei alapján nem voltak megelégedve teljesítményével. Azt már hónapokkal ezelőtt tudni lehetett, Ricciardo jövőre nem lesz ott az F1-es mezőnyben, az viszont csak a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után derült ki, jövőre visszatér egykori csapatához, a Red Bullhoz, ahol teszt- és tartalékversenyzőként dolgozhat majd.

A 33 esztendős versenyző elárulta, miért döntött úgy, hogy visszatér az osztrák istállóhoz.

Hirdetés
 

„Ami a tartalékversenyzői szerepkört illeti, a Mercedesszel is beszéltem. Nem jutottunk el addig a pontig, hogy szerződést kössünk” – mondta Ricciardo a Beyond The Grid című podcastben. „De amint megvoltak a kezdeti egyeztetések a Red Bullal, amikor tényleg elkezdtünk egy kicsit tovább menni, igazából olyan volt, mintha egy villanykörte jelent volna meg a fejem felett, hogy ’ez az egyetlen hely számomra, ez tökéletes’.”

Ricciardo beszélt arról is, a Red Bull jelenlegi versenyzői, Max Verstappen és Sergio Perez is pozitívan fogadták visszatérésének hírét.

„Mindkettejükkel váltottam pár szót Abu Dhabiban, amikor hallottak róla csapaton belül. Azt gondolom, izgatottak voltak. Egyszerűen csak hálás vagyok, hogy visszatérhetek abba a környezetbe, és lehetőségem lesz újra együtt dolgozni velük, és megpróbálhatom segíteni őket.”

„Az emberek azt gondolhatják, ’nincs szükségük segítségre, hiszen dominálnak jelenleg’, de ők most célponttá váltak, ott van a céltábla a hátukon. Ha tehát segíteni tudom őket, akkor azt fogom érezni, hogy én is hozzátettem a magamét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!