Friss hírek

Ricciardo elmondta, mi alapján dönt a visszatéréséről

A nyolcszoros futamgyőztes versenyző jövőre kényszerszünetet tart az F1-ben, de az csak a szezon során fog kiderülni számára, vissza akar-e még térni a száguldó cirkusz mezőnyébe.

Daniel Ricciardo Forma-1-es szerződése a vártnál egy évvel korábban ért véget a McLarennél, miután a csapat Oscar Piastri érkezése miatt néhány hónapja közös megegyezéssel útjára bocsátotta az ausztrál pilótát. Ricciardo számára nehéz négyéves időszak zárult le ezzel, hiszen 2018 végén az élmezőnyből igazolt előbb a Renault-hoz, majd onnan a McLarenhez, a helyét azonban egyik középcsapatnál sem sikerült megtalálnia. Jövőre a Red Bull tartalékpilótájaként talált magának helyet az F1-es paddockban, ami lehetőséget nyújt számára a pihenésre és a helyzete átgondolására. Azt egyelőre nem tudja, 2024-ben vissza akar-e térni, ehhez a döntéshez még időre van szüksége.

„Egyetlen szó összefoglalja azt, hogy miért vagyok itt, ez a versengés. Igen, imádom az F1 sebességét és mindent, ami vele jár, de összességében egyetlen dolog miatt vagyok itt. Imádok versenyezni. Már gyerekként versengő szellemű voltam, és hisztiztem, ha nem sikerült nyernem. Számomra minden verseny volt, és pont emiatt vagyok izgatott azért, hogy ez most eltűnik az életemből, és az intenzív időszakokat megszűntetve kicsit kiegyensúlyozottabb lehetek” – magyarázta Ricciardo, aki az F1 nyújtotta adrenalinlöketeket máshonnan igyekszik majd pótolni.

Hirdetés
 

„Azt nem hiszem, hogy a versengő énem megszűnne létezni. Mindig is imádtam versenyezni, ezért úgy gondolom, megtalálom majd azokat az elfoglaltságokat, amelyek izgalommal tölthetnek el. Az viszont nagyon meglepne, ha a futamokat nézve nem vágynék a visszatérésre. A következő szezonom szépségét is ez fogja megadni. Ki fog derülni, mit akarok csinálni. Lehet, hogy egyetlen futam után úgy döntök, nem akarok belőle még tovább kimaradni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!