Ricciardo élvezi a Red Bulltól érkező nyomást

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, ő személy szerint élvezi azt a nyomást, amely ránehezedik amiatt, hogy jövőre akár Mark Webber helyét is átveheti a Red Bull Racing csapatánál.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, ő személy szerint élvezi azt a nyomást, amely ránehezedik amiatt, hogy jövőre akár Mark Webber helyét is átveheti a Red Bull Racing csapatánál.

Webber az idei szezont követően int búcsút az osztrák istállónak, illetve magának a Forma-1-nek is, honfitársának pedig jó esélye van arra, hogy a Toro Rossótól a Red Bullhoz lépjen feljebb. Az ausztrálon kívül csapattársa, Jean-Eric Vergne, valamint Kimi Räikkönen esélyes még a megüresedő ülésre.

Ricciardo a múlt hétvégi Brit Nagydíjon az ötödik rajtkockát szerezte meg, a Német Nagydíj tegnapi kvalifikációján pedig ugyancsak tündökölt, hatodik lett.

„Szerintem inkább élvezem” – mondta a Toro Rosso versenyzője arra a kérdésre, hogy miképp birkózik meg azzal a nyomással, amely most ránehezedik.

„Ha az ember ilyen dolgokat hall, pozitívumként kell felfognia, hiszen elvégre pozitívum, hogy az emberek beszélnek rólam egy ilyen élcsapat ülése kapcsán. Nincs értelme negatívumként felfognom ezt a nyomást, úgyhogy megpróbálom a javamra fordítani, és úgy tűnik, működik, tehát folytatom is ezt az irányt.”

Ricciardo elárulta, nem számított arra, hogy ilyen jól teljesít majd a nürburgringi időmérőn, főleg azt követően, hogy küszködött autójának beállításaival a harmadik edzésen.

„Meglepett a hatodik hely. Tudtam, hogy nem lehetetlen bejutni a Q3-ba, de arra számítottam, egy kicsit talán nehezebb lesz, mint múlt héten. A délelőtti edzés után változtattunk az autón, ezek előrevittek bennünket, és sikerült jó kört összerakni a Q2-ben.”

Az ausztrál hozzátette, versenyzés közben nem foglalkozik azzal, hogy jövőre egy világbajnok csapatnál folytathatja pályafutását.

„Ilyenkor nem foglalkozom ezzel. Amióta Mark bejelentette, hogy elhagyja a Red Bullt, volt két jó időmérőm, de nem fogom azt mondani, hogy ez az oka ennek, hiszen mindig nagyon keményen nyomjuk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS