Ricciardo élvezi, hogy rengeteg szabadideje van - F1VILÁG.HU

Ricciardo élvezi, hogy rengeteg szabadideje van

HIRDETÉS
Hosszú idő után idén nem tagja a Forma-1 mezőnyének Daniel Ricciardo, és bár az ausztrál pilóta szeretne visszatérni a száguldó cirkuszban, jelenleg nagyon élvezi, hogy sok szabadideje van.
NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 03: Daniel Ricciardo of Australia and Oracle Red Bull Racing talks during the Oracle Red Bull Racing Season Launch 2023 at Classic Car Club Manhattan on February 03, 2023 in New York City. (Photo by Arturo Holmes/Getty Images for Oracle Red Bull Racing) // FIA / Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202302030505 // Usage for editorial use only //

Emellett viszont természetesen segít csapatának, a Red Bull Racingnek, ahová tartalékversenyzőként tért vissza 2023-ra azt követően, hogy a McLaren két szezon után megvált tőle. Azt egyelőre a 33 esztendős versenyző sem tudja, mit tartogat számára a jövő, ám korábban számos alkalommal elmondta már, hogy 2024-ben szeretne újra az F1-es mezőny tagja lenni.

A Forma-1-ben való, éveken át tartó robotolás azonban szellemileg és testileg is kifárasztotta – most pedig nagyon élvezi, hogy van ideje azokra a dolgokra, amiket mindig is csinálni szeretett volna a versenyzés mellett. Ricciardo ugyanakkor beszélt arról is, szeretne a lehető legprofibb módon hozzájárulni a Red Bull idei sikereihez.

„Professzionális szemszögből az idei év arról szól, hogy csapatjátékos legyek a Red Bullnál” – fogalmazott a rutinos versenyző. „Visszatértem egy olyan környezetbe, egy olyan családba, melyről rengeteg szép emléket őrzök, és jó volt visszatérni ide. De az idei év nem rólam szól, hanem a csapatról – én pedig próbálok hozzájárulni a munkához, és igyekszem segíteni, ahol tudok.”

„Beugrom a szimulátorba, ismerkedem az autójukkal, segítem a fejlesztéseket. Cserébe pedig fejlesztem a képességeimet, az önbizalmamat, és a volán mögötti élvezetet. Professzionális szempontból kemény évek vannak mögöttem, szóval bennem van, hogy szeretném emlékeztetni az embereket arra, hogy még itt vagyok, továbbra is profi vagyok, és hozzájárulok a sikerhez.”

„Személyes szemszögből idén tényleg egy kicsit luxusnak tűnik, hogy csinálhatom azokat a dolgokat, amiket mindig is szerettem volna, csak épp nem volt rá időm. Nem akarom, hogy elszaladjon mellettem ez az év, ha ugyanis újra versenyzem jövőre, akkor szeretném a legtöbbet kihozni a szabadidőmből – amíg még van.”

Ricciardo a szezon első két versenyhétvégéjén, Bahreinben és Szaúd-Arábiában nem volt jelen, a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjon viszont természetesen tiszteletét teszi majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!