Ricciardo élvezi, hogy rengeteg szabadideje van - F1VILÁG.HU

Ricciardo élvezi, hogy rengeteg szabadideje van

Hosszú idő után idén nem tagja a Forma-1 mezőnyének Daniel Ricciardo, és bár az ausztrál pilóta szeretne visszatérni a száguldó cirkuszban, jelenleg nagyon élvezi, hogy sok szabadideje van.

Emellett viszont természetesen segít csapatának, a Red Bull Racingnek, ahová tartalékversenyzőként tért vissza 2023-ra azt követően, hogy a McLaren két szezon után megvált tőle. Azt egyelőre a 33 esztendős versenyző sem tudja, mit tartogat számára a jövő, ám korábban számos alkalommal elmondta már, hogy 2024-ben szeretne újra az F1-es mezőny tagja lenni.

A Forma-1-ben való, éveken át tartó robotolás azonban szellemileg és testileg is kifárasztotta – most pedig nagyon élvezi, hogy van ideje azokra a dolgokra, amiket mindig is csinálni szeretett volna a versenyzés mellett. Ricciardo ugyanakkor beszélt arról is, szeretne a lehető legprofibb módon hozzájárulni a Red Bull idei sikereihez.

 

„Professzionális szemszögből az idei év arról szól, hogy csapatjátékos legyek a Red Bullnál” – fogalmazott a rutinos versenyző. „Visszatértem egy olyan környezetbe, egy olyan családba, melyről rengeteg szép emléket őrzök, és jó volt visszatérni ide. De az idei év nem rólam szól, hanem a csapatról – én pedig próbálok hozzájárulni a munkához, és igyekszem segíteni, ahol tudok.”

„Beugrom a szimulátorba, ismerkedem az autójukkal, segítem a fejlesztéseket. Cserébe pedig fejlesztem a képességeimet, az önbizalmamat, és a volán mögötti élvezetet. Professzionális szempontból kemény évek vannak mögöttem, szóval bennem van, hogy szeretném emlékeztetni az embereket arra, hogy még itt vagyok, továbbra is profi vagyok, és hozzájárulok a sikerhez.”

„Személyes szemszögből idén tényleg egy kicsit luxusnak tűnik, hogy csinálhatom azokat a dolgokat, amiket mindig is szerettem volna, csak épp nem volt rá időm. Nem akarom, hogy elszaladjon mellettem ez az év, ha ugyanis újra versenyzem jövőre, akkor szeretném a legtöbbet kihozni a szabadidőmből – amíg még van.”

Ricciardo a szezon első két versenyhétvégéjén, Bahreinben és Szaúd-Arábiában nem volt jelen, a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjon viszont természetesen tiszteletét teszi majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo élvezi, hogy rengeteg szabadideje van
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!