Ricciardo és Räikkönen közül választ a Red Bull - F1VILÁG.HU

Ricciardo és Räikkönen közül választ a Red Bull

HIRDETÉS

Egyre inkább úgy tűnik, hogy már csak Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen esélyes arra, hogy átvegye Mark Webber megüresedő helyét a Red Bull Racing csapatánál.


Egyre inkább úgy tűnik, hogy már csak Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen esélyes arra, hogy átvegye Mark Webber megüresedő helyét a Red Bull Racing csapatánál.

Az ausztrál pilóta az idény végén búcsúzik a Red Bulltól és a Forma-1-től, Christian Horner pedig többször kifejtette már, a Toro Rosso versenyzői, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne mellett Kimi Räikkönen is esélyes arra, hogy Sebastian Vettel csapattársa legyen 2014-ben.

A Red Bull a legtöbb csapathoz hasonlóan a héten Silverstone-ban tesztel, ma délután pedig Daniel Ricciardo is vezetheti majd autóját.

Horner elárulta, kiváló lehetőség kínálkozik arra, hogy alaposan felmérjék, mit is tud az ausztrál.

„Nagyon szeretnénk egy pillantást vetni Danielre, hiszen esélyes nálunk a jövő évre” – mondta Horner a Sky Sports News-nak.

„Nyilván nagy az érdeklődés az ülés iránt, de ez most egy jó lehetőség arra, hogy szemügyre vegyük Danielt, mint ahogy neki is kiváló alkalom az, hogy az autónkkal dolgozhat. Ez egy remek lehetőség számára is.”

Horner korábban arról beszélt, Ricciardón kívül Jean-Eric Vergne és Kimi Räikkönen a legesélyesebbek Webber megüresedő helyére, amikor azonban a minap kerek perec rákérdeztek arra, valójában már csak Räikkönen és Ricciardo között dől-e el a dolog, a szakember így felelt: „Lényegében úgy tűnik.”

A Red Bull csapatfőnöke kifejtette, nagyon nehéz megítélni a Toro Rosso versenyzőinek teljesítményét, autójuk ugyanis nem alkalmas arra, hogy a mezőny elejében bizonyítsanak.

„Meg kell nézni, mit tudnak ezek a srácok, és kétségtelen, hogy Jean-Eric és Daniel is nagyon gyors versenyzők. Most pedig lehetőségünk van arra, hogy közelebbről is szemügyre vegyük Danielt, ezért döntöttünk úgy, hogy csütörtökön ő ül autóba.”

Hirdetés

Räikkönen szerződése az idei szezon végén jár le a Lotusnál, a Red Bull számára pedig az a legfontosabb, hogy bárkit is szerződtessen Vettel mellé, folyamatosan hozni tudja a remek eredményeket. Márpedig a finn immáron sorozatban 26 versenyen pontot szerzett, emiatt pedig továbbra is ő a favorit a Red Bull ülésére.

„Kimi rekordja önmagáért beszél, és jelenleg is bajnokesélyesnek tekinthető. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem csak vonzzuk az olyan fantasztikus versenyzőket, mint Kimi, de lehetőségük van olyan versenyzőket is kiértékelni, mint Daniel.”

„A konstruktőri helyezés alapján kapjuk a pénzt, ennek megfelelően pedig a leggyorsabb és legjobb versenyzőket akarjuk autóinkba ültetni. Ki fogjuk használni a rendelkezésünkre álló időt arra, hogy megbizonyosodjunk arról, bárki is lesz Mark utódja, megfelelő választás lesz a csapat számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!