Ricciardo esélyei nagyon jók a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Ricciardo esélyei nagyon jók a Red Bullnál

HIRDETÉS

A Toro Rosso Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost úgy véli, versenyzőjüknek, Daniel Ricciardónak óriási esélyei vannak arra, hogy 2014-től kezdődően Sebastian Vettel csapattársaként versenyezzen a királykategóriában.


A Toro Rosso Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost úgy véli, versenyzőjüknek, Daniel Ricciardónak óriási esélyei vannak arra, hogy 2014-től kezdődően Sebastian Vettel csapattársaként versenyezzen a királykategóriában.

Az ausztrál versenyző honfitársa, Mark Webber helyét veheti át a Red Bull Racingnél – döntés még nyáron várható, rajta kívül Kimi Räikkönennek van a legjobb esélye a megüresedő ülésre, de a Milton Keynes-i alakulat Fernando Alonsóval is tárgyal.

Franz Tost, a Toro Rosso első embere úgy véli, Ricciardónak komoly esélye van arra, hogy jövőre már egy világbajnok alakulatnál versenyezzen.

„Nagyon nagy a valószínűsége ennek” – mondta a szakember a száguldó cirkusz hivatalos weboldalának, a Formula1.com-nak nyilatkozva.

„A Red Bull Racing érdeklődik Daniel iránt, a döntést pedig csapaton belül hozzák majd meg. Tehát még nem dőlt el a dolog, de én úgy tudom, hogy Daniel lehet a kiválasztott.”

Az osztrák szakember kifejtette, Ricciardo folyamatosan javuló teljesítményével felhívta magára a Red Bull vezérkarának figyelmét, mely már eddig is szorosan figyelemmel kísérte az ausztrál pályafutását.

„Az elemzések azt mutatják, hogy Daniel nagyon erős volt eddig – főleg az időmérőkön. Folyamatosan javított teljesítményén, és még egy fél szezon hátravan, így még több tapasztalatot gyűjthet.”

„Viszont egy dolgot nem szabad elfelejtenie: a Red Bull Racinghez kerülne, egy háromszoros világbajnok csapathoz, ahol nagyon magasan van a mérce. Ha Sebastian Vettel mellett akarsz versenyezni, jobb, ha megvan minden, ami szükséges, ha nem akarod, hogy elnyomjanak. És azt hiszem, Danielnek mindene megvan ehhez.”

„Sebastian jövő évi csapattársának nagyon sokat kell letennie az asztalra. Nézzük csak meg magát Sebastiant: egy háromszoros világbajnok – legalábbis még ma –, ami jól mutatja, mekkora tehetség. De emellett nagyon fegyelmezett, nagyon komoly technikai tudással rendelkezik – talán a legjobbal a paddockban –, és vadul tud küzdeni. Ezt időről-időre bizonyítja.”

Hirdetés

„Ne feledjük, amikor Seb elhagyta a Toro Rossót a Red Bull kedvéért, a csapat még nem volt egy győztes istálló, mint ma! Seb nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ez megtörténjen. Szóval, ha te akarsz lenni az új fiú ebben a csapatban, akkor jobb, ha ezeket észben tartod!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!