Friss hírek

Ricciardo: Ez is csak az egyik olyan nap…

Daniel Ricciardo nem tudta befejezni az osztrák futamot, az 55. körben fel kellett adnia a versenyt műszaki probléma miatt.

Az ausztrál a hetedik helyről várhatta a rajtot, és szépen menetelt is előre, de rajta kívülálló okok miatt kiállni kényszerült.

Ricciardo értékelte a Sky Sport F1 riporterének együttérzését, de hozzátette:

„Gyerekkoromban ezt a sportot választottam, de valószínűleg egy másikat kellett volna, mert olyan sok itt a változó tényező, ami mindent átalakíthat, amit én nem tudok kézben tartani. Nagyon bosszantó, de hát ez van.”

Valószínűleg az sem véletlen, hogy nosztalgiázni kezdett Ricciardo, hiszen éppen ma ünnepli 29. születésnapját. De ezúttal nem egy dobogós helyezéssel.

„Pocsék volt ez a mai nap, mert egy ponton még úgy tűnt, hogy akár a kettős győzelem is összejöhet.”

Az ausztrál az abroncsokra is kitért.

„Amikor feltettük a lágy gumikat, nekem jó volt, de Kimit is csak azért tudtam megelőzni a hármas kanyarban, mert hibázott. Ahogy elé kerültem, leszakadni már nem tudtam, sőt még a gumik is tönkrementek. Lehet, hogy a törmelék miatt, nem tudom. A futam utolsó körében Kimi megfutotta a legjobb időt ugyanilyen abroncsokkal. Nekem pedig 30 körrel korábban fel kellett adnom a versenyt. És azt hiszem, hogy Lewisnak is.”

Míg Ricciardo kiállni kényszerült, addig csapattársát, Max Verstappent intették le először a Red Bull hazai pályáján.

„Egyértelmű, hogy remek eredmény született Maxnak, Mr. Mateschitz-nek és a holland szurkolóknak. Ennek örülök, mert megérdemelték. Minden az ő kezükre játszott ma, és emellett jó munkát végeztek.”

A 29 éves pilóta elárulta, miért kellett feladnia a futamot.

„Nálam a problémát a kipufogó okozta. A hátsó egyenesben az utolsó szektor előtt jelentkezett a hiba. A csapat mondta, hogy mit csináljak, de nem segített, és meg kellett állnom. Ez is csak az egyik olyan nap…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!