Ricciardo feltöltődve érkezik Silverstone-ba - F1VILÁG.HU

Ricciardo feltöltődve érkezik Silverstone-ba

HIRDETÉS
A „pozitívabb” második spielbergi hétvége után magabiztosan várja a Forma-1-es Brit Nagydíjat Daniel Ricciardo. Az ausztrál azt mondja, egyre magabiztosabbnak érzi magát a McLaren autójában, ám jó lenne, ha a fejlődés az eredményekben is megmutatkozna.
Daniel Ricciardo, McLaren

Ricciardo számára nehezen indult a 2021-es idény: miközben csapattársa, Lando Norris már három alkalommal is dobogóra állhatott, addig az ő legjobb eredménye a 6. hely volt az eddigi versenyeken.

A száguldó cirkusz ezen a hétvégén Silverstone-ba látogat majd, ahol teltház fogadja az F1-es mezőnyt.

„Ezen a hétvégén a csapat hazai versenye következik. Különleges pillanat lesz mindannyiunk számára, hiszen ismét rajongókkal telnek meg a lelátók – hosszú ideje várunk már erre!” – mondta Ricciardo.

„Szépen lassan egyre több és több rajongót látunk a pályákon, ahogy haladunk előre az idényben, és ahol persze biztonsággal meg lehet tenni. Szerintem mindenkinek hiányzik már a hangorkán és az a légkör, amit csak a szurkolók tudnak nyújtani.”

A Forma-1 történetében először nem hagyományos időmérőt, hanem sprintfutamot tartanak majd szombaton, ennek eredménye határozza meg a vasárnapi verseny rajtsorrendjét.

„A Brit Nagydíjon kipróbáljuk a sprintidőmérős formátumot, ami izgalmas kihívás lesz. Érdekes lesz egy kicsit összekuszálni a hétvégét, és biztos vagyok abban, hogy rengeteg lehetőség kínálkozik majd arra, hogy jó helyzetben legyünk a vasárnapi versenyre.”

„A franciaországi és ausztriai versenyek után időt szántam arra, hogy feltöltsem az akkumulátoraimat, és eltöltöttem egy kis időt Goodwoodban is, ahol [Ayrton] Senna MP4-5B jelű autóját vezethettem – lenyűgöző volt.”

Ricciardo azt mondja, bízik abban, hogy Nagy-Britanniában tovább folytathatja majd a fejlődést a McLarennél.

„Készen állok Silverstone-ra, és tovább nyomom a jóval pozitívabb ausztriai hétvége után, ahol sikerült magabiztosabbnak lennem az autóban. Tovább kell folytatnunk a munkát annak érdekében, hogy ezeket az előrelépéseket a köridőben is meg tudjuk mutatni, és értékes pontokért harcolhassunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!