Ricciardo fő feladata a Red Bull autójának fejlesztése lesz

Igyekszik majd alaposan kivenni a részét a Red Bull 2023-as autójának fejlesztéséből Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta idén tartalékos lesz az energiaital-gyárosoknál, és főleg a szimulátorban dolgozik majd sokat.

Ricciardo az elmúlt két szezont a McLaren versenyzőjeként töltötte, ám mivel a csapat nem volt elégedett szolgálataival, felbontotta szerződését. A rutinos pilótának így nem maradt helye a mezőnyben, a Red Bull azonban mentőövet dobott számára, így 2023-ban tartalékversenyzőként segítheti a csapat munkáját.

Bár azt Christian Horner csapatfőnök leszögezte, nem terveznek versenyzési lehetőséget adni egykori pilótájuknak, hiszen teljes mértékben elégedettek Max Verstappennel és Sergio Perezzel, Ricciardo mégis azt mondja, jó „hazatérni”.

Hirdetés
 

„Jó érzésekkel tölt el, hogy visszahúzhatom magamra a Red Bull uniformisát. Olyan ez, mint egy hazatérés, karrierem második szakaszában ez most valahogy egy meleg és meghitt érzés, sok az ismerős arc. Szép emlékekkel térek vissza a családhoz” – mondta az ausztrál versenyző.

Ricciardo beszélt arról is, rengeteg időt fog eltölteni a Red Bull Milton Keynes-i szimulátorában, és igyekszik kivenni a részét az RB19-es fejlesztéséből.

„Nyilván ott leszek majd néhány versenyen, ez a szerepkör pedig valójában tényleg arról szól, hogy segítsem az autó fejlesztését, használjam a tapasztalatomat, és rengeteget dolgozzak a szimulátorban. És egyszerűen csak, hogy érintett maradjak a sportban, és nyilván megpróbáljam annyira segíteni a csapatot, amennyire csak lehet.”

„Pár hétig most ott leszek a gyárban, hogy felkészüljek a szezonra. Sok szimulátoros munkát végzek, a feladataim nagy részét ez teszi ki, a srácok pedig a pályán végzik a dolgukat. Én a színfalak mögött dolgozom majd az autó fejlesztésén, segítek megérteni azt az irányt, amit Checo és Max szeretne az autótól, és igyekszem átadni a tapasztalatomat.”

„A versenyhétvégéken pedig figyelni fogok, és még ha nem is leszek ott a pályán, minden kommunikációhoz hozzáférek, közel leszek az összes mérnökhöz, ott leszek velük a csatornákon. Ha meg is nyernek minden versenyt, akkor sincs tökéletes autó. Mindig próbálsz találni valamit. Szóval igyekszem megérteni azt az irányt, amibe terelni és fejleszteni szeretnék az autót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!