Friss hírek

Ricciardo fölénnyel zárult az újoncok tesztje

Daniel Ricciardo továbbra sem talált legyőzőre, és fölényesen nyerte az újoncok tesztjét Abu Dhabiban, ahol szerdán majd’ másfél másodpercet javított Sebastian Vettel szombati pole pozíciós idején, jóllehet most sokkal jobb körülmények fogadták a mezőnyt.


Daniel Ricciardo továbbra sem talált legyőzőre, és fölényesen nyerte az újoncok tesztjét Abu Dhabiban, ahol szerdán majd’ másfél másodpercet javított Sebastian Vettel szombati pole pozíciós idején, jóllehet most sokkal jobb körülmények fogadták a mezőnyt.

Az ausztrál versenyző egyébként azt a Red Bull RB6-ost vezethette, amivel honfitársa, Mark Webber megnyerte az augusztus eleji Magyar Nagydíjat.

Hirdetés
 

Ricciardo csak egy kis időre engedte ki a kezéből az első pozíciót, mikor a Mercedes újonca, Sam Bird – mindössze öt ezredmásodpercet verve rá – megelőzte a délutáni tréning elején.

A Formula Renault 3.5 második helyezettje egy órával a tréning vége előtt azonban ismét az élre állt, majd az utolsó percekben megfutott 1:38.102-es idejével fölényesen megnyerte az edzést.

Bár a pálya a szakértők szerint – a felgumizott ívek miatt – körülbelül másfél másodpercet gyorsult a hétvégi verseny óta, Ricciardo körideje abszolút lenyűgöző, tudva azt, hogy mindössze négy napot tesztelt eddig a Forma-1-ben.

Jerome D’Ambrosio napja egy megpördüléssel kezdődött, azonban a délután folyamán magára talált, és végül a második helyre hozta be a Renault-t. Miután kedden a Virginnek tesztelt, a belga versenyző hét tizedes lemaradásban követte Ricciardót, és négy tizeddel bizonyult gyorsabbnak Birdnél.

Gary Paffett a negyedik helyen végzett a McLarennel. A brit versenyző február óta most tesztelt először a wokingiaknál, miután átvette Olivier Turvey helyét, aki kedden volt szolgálatban. Paffett mögött Jules Bianchi végzett, aki a tegnapi fejlesztőmunka után, figyelemreméltó időket ment a Ferrarival.

Sergio Perez élete első forma-1-es tesztjén a hatodik lett a Sauberrel, maga mögé utasítva a Force India tartalékpilótáját, Paul di Restát, aki legjobb idejét még a délelőtt folyamán teljesítette, mielőtt még átadta volna a volát Yelmer Buurmannak.

Pastor Maldonado bemutatkozott a Williams színeiben, miután tegnap a Hispania istállónál segédkezett.

A venezuelai versenyző délelőtt az aerodinamikán dolgozott, délután viszont megtett néhány gyorskört, és végül hét tizeddel volt lassabb, mint Rubens Barrichello a szombati időmérőn, jóllehet a délutáni tréningje nem volt felhőtlen, ugyanis az egyik szenzor jelzett, így elővigyázatosságból le kellett állítania motorját.

Jean-Eric Vergne sikeresen teljesítette második tesztnapját a Toro Rossóval. A kilencedik pozícióban végzett, azonban ki kellett hagynia a délutáni edzés második felét, mert repülőre kellett szállnia, hogy Makaó felé vegye az irányt, ahol a hétvégén verseny lesz a Formula 3-ban.

David Valsecchi is bemutatkozott a Forma-1-ben a Hispania színeiben a délután folyamán. A GP2 szezonzárójának győztese két másodperccel futott jobb időt, mint Bruno Senna a szombati időmérőn, bár a tréning végén abszolút ideálisak voltak a körülmények.

Luiz Rizla, Josef Kral és Vladimir Arabadzhiev szintén először vezethetett f1-es versenygépet a Virginnek, a Hispaniának és a Lotusnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!