Friss hírek

Ricciardo: Fontos volt, hogy visszalépjek egyet

2023-ban nem lesz tagja a Forma-1-es mezőnynek Daniel Ricciardo – az ausztrál versenyző elveszítette helyét a McLarennél, jövőre pedig a Red Bull tartalékosa lesz. Az ausztrál elárulta, miért döntött végül úgy, hogy visszatér korábbi csapatához.

Ricciardo számára nehezen alakult az elmúlt két idény: hiába szerzett győzelmet a 2021-es Olasz Nagydíjon, az eredmények összességében nem úgy alakultak, ahogy várta, teljesítményével pedig sem ő, sem a McLaren nem volt megelégedve. A csapat ezért még nyáron felbontotta Ricciardo – egyébként 2023 végéig – szóló szerződését, helyét pedig honfitársa, Oscar Piastri veszi majd át. Ricciardo pedig visszatér a Red Bullhoz teszt- és harmadik számú versenyzőnek.

Az ausztrál pilóta azt mondja, szeretett volna egy kicsit „hátrébb lépni”, hogy „újraépítse” önmagát, mert nem érezte azt, hogy a legjobb formáját tudja nyújtani a Forma-1-ben.

„Kétségkívül ez is egy módja annak, hogy érintett maradjak, és megadja nekem a szükséges időt arra is, hogy hátrébb lépjek egyet” – mondta Ricciardo a Speedcafénak. „Ahogy a szezon második fele zajlott, egyszerűen csak szükségem volt arra, hogy távol maradjak egy kicsit, újraépítsem magam, és megtaláljam az intenzív szerelmet a versenyzés iránt. Mert ha ezen a szinten ez nincs meg, akkor nem mondok igazat sem magamnak, sem a körülöttem lévőknek.”

„Nem azt mondom, hogy elveszítettem, de félek attól, hogy elveszítem.”

Ricciardo hozzátette, úgy érzi, nem tudott volna még egy idényt végigcsinálni úgy, hogy csak 99 százalékot tud nyújtani.

„Kiváltság ez, ám egyúttal megterhelő is a Forma-1. Igen, nagyon jók vagyunk abban, amit csinálunk, de mi is emberek vagyunk, elfáradunk, kimerülünk. És a sport ezen szintjén ez veszélyes – még a 99 százalék is kevés. Szóval tényleg azt éreztem, hogy tartok attól, hogy nem tudom a legjobbat nyújtani, ha még egy évet végigcsinálok.”

„Nyilvánvalóan voltak egyeztetések más csapatokkal is, és úgy voltam vele, ’oké, ha nem leszek a rajtrácson, akkor legalább kerüljek egy topcsapathoz’. Jó győztes környezetben lenni. Szerintem sokat tanul az ember. Ha versenyzői ülés nincs is náluk, jó eséllyel segíthetnek abban, hogy találják egy ülést máshol.”

„És az az érzésem, hogy egy topcsapatnál több vagy, mint ahogy [Nyck] de Vries is a Mercedesnél volt – nem akarom a fontosság szót használni, de elismertebb vagy, és kevésbé felejtenek el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo: Fontos volt, hogy visszalépjek egyet
A Red Bullnál nem számítottak ennyire sikeres szezonra
Binotto távozása óriási feladat elé állítja a Ferrarit
Sainz is reagált Binotto távozásának hírére
Newey: Közel sem biztos, hogy végül a mi koncepciónk lesz a nyerő
Kiderült, melyik rajtszámmal debütál az F1 egyik újonca 2023-ban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!