Ricciardo Gasly menesztéséről: A Red Bullnak lépnie kellett - F1VILÁG.HU

Ricciardo Gasly menesztéséről: A Red Bullnak lépnie kellett

HIRDETÉS
A jelenleg a Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo megérti a Red Bull döntését, miszerint az energiaital-gyárosok leváltották Pierre Gaslyt.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team.
Belgian Grand Prix, Thursday 29th August 2019. Spa-Francorchamps, Belgium.

A francia versenyző számára igencsak gyengére sikeredett a 2019-es szezon első fele, a Red Bull pedig úgy döntött, a Belga Nagydíjtól kezdve már Alexander Albon lesz Max Verstappen csapattársa, míg Gaslyt visszaküldik a Toro Rossóhoz.

A Red Bull csapatánál 2014 és 2018 között versenyző Daniel Ricciardo azt mondja, ő abszolút megérti, hogy az osztrákok türelme elfogyott Gaslyval szemben.

„Hogy őszinte legyek, nem gondolom azt, hogy unfair, ami történt. Szerintem tenniük kellett valamit” – mondta az ausztrál pilóta Belgiumban.

„Nem Pierre ellen beszélek, semmi bajom vele, emberként nagyon kedvelem őt. Nem örülök annak, hogy visszaküldik a Toro Rossóhoz, de a helyzet az, hogy a Red Bull adott neki 6 hónapot.”

Bár Gasly csütörtökön úgy nyilatkozott, mivel a Red Bull biztosította őt arról, hogy a szezon végéig biztosan megtarthatja ülését, meglepte a döntés. Ricciardo viszont azt mondja, aki ismeri a Red Bull rendszerét, azt nem érte váratlanul a csapat lépése.

„Nem hiszem, hogy olyan komoly jele lett volna a fejlődésnek, vagy a lendületnek, Max pedig nyilván futamokat nyert, és megmutatta, hogy az autó a dobogóra legalább képes. És azt gondolom, mostanra a Red Bull Gaslytól is ezt várta.”

„Ezeket a dolgokat én is megtapasztaltam a Red Bull programjában. Ők ilyenek. Nem meglepetés, hogy várnak az embertől valamit, és ha az nem jön össze, akkor továbblépnek.”

„Biztos vagyok benne, hogy Pierre-nek is volt némi gyanúja, hogy talán valami változni fog. Nyilván sajnálatos ez számára, de szerintem a Red Bullnak lépnie kellett, így most Albon kap lehetőséget. Meglátjuk, hogy alakul.”

Gasly helyét Alex Albon vette át a Red Bullnál | Fotó: Red Bull Racing

„Nem gondolom, hogy Gaslytól azt várták, hogy megverje Verstappent, de a különbség néha túl nagy volt. Ha 1 tizeddel, vagy másféllel lett volna lemaradva, de akár csak 3 tizeddel, akkor egy kicsit jobb lett volna a helyzet. De nem tudom, csak spekulálok… Nem tudom, a Red Bull mit várt tőle, de feltehetően nem számítottak arra, hogy legyőzni Verstappent – arra viszont feltehetően igen, hogy közelebb lesz hozzá, és szerez néhány pontot.”

Hirdetés

„Verstapennek 2 győzelme és néhány dobogója van már – gyanítom, Pierre-től legalább 1 dobogós eredményt vártak. Én már nem vagyok ott, de azt el tudom mondani, hogy nem ez az első alkalom, hogy ilyen döntést hoztak, úgyhogy igazából nem olyan sokkoló.” 

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!