Ricciardo: Ha már muszáj, akkor inkább az első edzésen törjek autót... - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Ha már muszáj, akkor inkább az első edzésen törjek autót…

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Nem indult jól a pénteki nyitónap a Spanyol Nagydíjon Daniel Ricciardo számára, az ausztrál azonban a délutáni gyakorláson hasznos munkát végzett, így magabiztosan várja a folytatást.

A délelőtti szabadedzésen Ricciardo csak a 7. legjobb idővel zárt, ráadásul autójának elejét össze is törte, amikor kicsúszott a 4-es kanyarban.

A Red Bull versenyzője a nap végén elárulta, a hátszél volt az, ami megtréfálta.

„Felemásra sikeredett ez a nap. Az autó teljesen más volt délután, és szerintem ez meg is mutatkozott” – mondta az ausztrál. „A délelőtt, a 4-es kanyarban elkövetett hibám sokba került, az edzés utolsó óráját ki kellett hagynom miatta.”

„A hátszél komoly dolog az F1-ben, ilyenkor minden kanyarban veszítünk a hátsó tapadásból. A 4-es kanyar egy kellemetlen kanyar hátszélben, és ezúttal kifogott rajtam, illetve még néhány versenyzőn.”

„Az ember nyilván nem akar balesetezni, de ha már muszáj, akkor inkább legyen az első edzésen. A második tréningen ugyanis már a verseny- és időmérő-szimulációkat végezzük. Leszegett fejjel dolgoztunk, köröztünk délután, ami fontos volt az autó fejlesztései miatt.”

„Jó néhány aerodinamikusunk itt volt ma, szóval fontos volt körözni, hogy a lehető legtöbb visszajelzést adjuk nekik.”

Ricciardo hozzátette, a szuperlágy gumikkal nem boldogulnak, és ez problémákat okozhat majd a folytatásban is, a tempó viszont összességében kielégítő.

„A lágy gumikon elég gyorsak voltunk, de a szuperlágyakat nem nagyon tudtuk működésre bírni – de szerintem nem sok versenyzőnek sikerült, és úgy tűnik, ez elég problémás keverék lesz majd a hétvége során.”

Hirdetés

„A hosszú etapokon is látszólag rendben vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy még javulhatunk. Találnunk kell még egy kis tempót, de összességében elég jó napot zártunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!