Ricciardo: Ha megkeres egy másik csapat, fel fogom venni a telefont

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20. Formula One Testing, Day 1, Wednesday 26th February 2020. Barcelona, Spain.
Fotó: Renault
A Renault ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo nem kívánt érdemben reagálni azokra a pletykákra, melyek szerint ő lehet majd Sebastian Vettel utódja a Ferrari csapatánál.

Vettel és Ricciardo szerződése is lejár a 2020-as idény végén, előbbi versenyzővel kapcsolatban pedig nemrég olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Ferrari ugyan hosszabbítana vele, ám csupán 1 évre, ráadásul fizetésén is jelentősen csökkentenének.

Ha a négyszeres világbajnok nem fogadja el ezt az ajánlatot, a Ferrarinak új versenyző után kell néznie – Ricciardo pedig abszolút esélyes lehet a Scuderiánál.

Az ausztrál tavaly szerződött a Renault-hoz, a 2019-es idény azonban nem a várakozások szerint alakult, nemrég pedig meg is kérdezték arról, van-e esély arra, hogy a Ferrarinál folytatja 2021-ben.

A Vettel esetleges leváltásáról szóló kérdést Ricciardo igyekezett elviccelni.

„Két nappal az enyém előtt van a szülinapja! De 2 évvel idősebb nálam. És azt hiszem, Mannheimben született.”

Az újságíró persze nem hagyta szabadulni az ausztrált, így tovább faggatta a Ferrariról.

„Fel fogom venni a telefont, ha valaki hív. Még túl korai más opciókról beszélni. Még a 2020-as év sem kezdődött el, de már a 2021-esről akarnak velem beszélni!”

Ricciardo azt mondja, a legideálisabb kétségkívül az lenne, ha versenyképes tudna lenni jelenlegi csapatával, a Renault-val.

„A prioritás számomra az, hogy ez itt működjön. Nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy csak átjöttem a Red Bulltól a Renault-hoz, hogy aztán továbbálljak a következő legjobb lehetőségre. Szeretném, ha ez működne itt – és hogy ez a kétéves utazás folytatódjon. Ez lenne az ideális forgatókönyv.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS