Ricciardo: Hamilton a higgadtságával győzte le Vettelt

Fotó: Red Bull Racing
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 08: Third place finisher Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing and race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrate on the podium during the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 8, 2017 in Suzuka. (Photo by Lars Baron/Getty Images) JapaneseGP2017

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo szerint Lewis Hamilton higgadtságának köszönheti leginkább, hogy felül tudott kerekedni Sebastian Vettelen 2017-ben.

A két versenyző kiélezett küzdelmet vívott egymással a szezon nagy részében, Vettel azonban látszólag nehezen tudta megőrizni hidegvérét, a szezon utolsó harmadában pedig olyan nagy hátrányt szedett össze riválisával szemben, amit már nem tudott ledolgozni.

Ricciardo elárulta, azért tiszteli nagyon Hamiltont, mert a brit a legnagyobb nyomás ellenére is képes higgadtan gondolkodni, és ez idén az ő oldalára billentette a mérleg nyelvét.

„Nézzék csak meg Lewis idényét – nagyon tisztelem érte” – mondta a Red Bull ausztrálja.

„Kétségkívül remek autója volt, de szerintem Seb versenygépe is nagyszerű. Lewis viszont megőrizte hidegvérét, következetesebb és higgadtabb volt. Ezt el kell ismerni. A küzdelem hevében ő mindig nagyon nyugodt, és nagyon jó idényt produkált.”

Arra a kérdésre, hogy kit tart a mai Forma-1 legjobb pilótájának, Ricciardo nevetve így felelt: „Magamat emelném ki, mert kétségkívül én vagyok a legjobb!”

„Lewisra – még ha a legjobb autója is van – komoly nyomás nehezedik, nagyok az elvárások. És ez azóta így van, hogy 10 éve megérkezett az F1-be.”

„Azt gondolom, ő mindig nagyon magas szintet képvisel. Ráadásul van sok „zavaró” tényező az életében, mégis képes jól teljesíteni, amikor számít. Nagyon tisztelem őt, le a kalappal előtte – versenyzőként rendkívül versenyképes.”

„És nyilván ott van Fernando [Alonso] is, őt viszont nehéz megítélni az elmúlt pár év alapján, mert nem volt jó autója. De szerintem még mindenki úgy gondolja, hogy ő az egyik legjobb a mezőnyben.”

„Ez a két név mindig felbukkan ebben a felsorolásban. De a csapattársam, Max is nagyon erős, szóval több mint két jó pilóta van – de ez a kettő az, akik már nagyon megvetették a lábukat, és nagy tiszteletnek örvendenek.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!