Ricciardo: Hamilton a higgadtságával győzte le Vettelt - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Hamilton a higgadtságával győzte le Vettelt

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo szerint Lewis Hamilton higgadtságának köszönheti leginkább, hogy felül tudott kerekedni Sebastian Vettelen 2017-ben.

A két versenyző kiélezett küzdelmet vívott egymással a szezon nagy részében, Vettel azonban látszólag nehezen tudta megőrizni hidegvérét, a szezon utolsó harmadában pedig olyan nagy hátrányt szedett össze riválisával szemben, amit már nem tudott ledolgozni.

Ricciardo elárulta, azért tiszteli nagyon Hamiltont, mert a brit a legnagyobb nyomás ellenére is képes higgadtan gondolkodni, és ez idén az ő oldalára billentette a mérleg nyelvét.

„Nézzék csak meg Lewis idényét – nagyon tisztelem érte” – mondta a Red Bull ausztrálja.

„Kétségkívül remek autója volt, de szerintem Seb versenygépe is nagyszerű. Lewis viszont megőrizte hidegvérét, következetesebb és higgadtabb volt. Ezt el kell ismerni. A küzdelem hevében ő mindig nagyon nyugodt, és nagyon jó idényt produkált.”

Arra a kérdésre, hogy kit tart a mai Forma-1 legjobb pilótájának, Ricciardo nevetve így felelt: „Magamat emelném ki, mert kétségkívül én vagyok a legjobb!”

„Lewisra – még ha a legjobb autója is van – komoly nyomás nehezedik, nagyok az elvárások. És ez azóta így van, hogy 10 éve megérkezett az F1-be.”

„Azt gondolom, ő mindig nagyon magas szintet képvisel. Ráadásul van sok „zavaró” tényező az életében, mégis képes jól teljesíteni, amikor számít. Nagyon tisztelem őt, le a kalappal előtte – versenyzőként rendkívül versenyképes.”

„És nyilván ott van Fernando [Alonso] is, őt viszont nehéz megítélni az elmúlt pár év alapján, mert nem volt jó autója. De szerintem még mindenki úgy gondolja, hogy ő az egyik legjobb a mezőnyben.”

Hirdetés

„Ez a két név mindig felbukkan ebben a felsorolásban. De a csapattársam, Max is nagyon erős, szóval több mint két jó pilóta van – de ez a kettő az, akik már nagyon megvetették a lábukat, és nagy tiszteletnek örvendenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!