Ricciardo: Hasonló a helyzetünk, mint a teszteken

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a Maláj Nagydíj pénteki napján úgy nyilatkozott, a szezonnyitón a legnagyobb problémájuk a vezethetőséggel volt, így céljukként azt tűzték ki a mai napra, hogy ezen a téren javuljanak.


Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a Maláj Nagydíj pénteki napján úgy nyilatkozott, a szezonnyitón a legnagyobb problémájuk a vezethetőséggel volt, így céljukként azt tűzték ki a mai napra, hogy ezen a téren javuljanak.

Az ausztrál versenyző elmondta, a hétvégén az extra teljesítmény helyett inkább arra koncentrálnak, hogy az autó vezethetőbb legyen, és a motort is ennek megfelelően állítják be.

„Melbourne-be úgy érkeztünk, hogy a teszthez képest előrelépést tegyünk, és alapvetően most ott tartunk, hogy visszalépést értünk el a télhez képest” – panaszkodott Ricciardo.

„Ahelyett, hogy előnyre próbálunk szert tenni ezen a hétvégén, visszatérünk valami olyanhoz, ami legalább vezethető.”

A 25 éves versenyző úgy érzi, ebből már sikerült is valamit megvalósítaniuk pénteken: „Néhány dolog határozottan pozitívnak mondható. Ma reggel a Melbourne-ben tapasztalt vezethetőségi kérdések tekintetében nagy javulást láttunk, szóval már hasonló a helyzet, mint februárban, a teszteken.”

„Azt hiszem, ez volt a legnagyobb problémánk Melbourne-ben, és mostanra ez megszűnt, ami jó.”

Mindazonáltal nem volt teljesen problémamentes a hétvége eddigi szakasza a motor tekintetében, azonban Ricciardo bízik benne, hogy ezt sikerül megoldaniuk, mert az autó teljesítménye már sokkal jobbnak mondható a két héttel ezelőttihez képest.

„Beállítási feladataink voltak ma reggel, majd délután volt néhány problémánk. Öt henger működött. Ez nyilvánvalóan korlátozta a körözési lehetőségeinket, de – még úgy is, hogy nem sok kört teljesítettünk – van néhány pozitívum a motor és a vezethetőség tekintetében.”

„Még szükségünk van néhány kör megtételére, de ahogy Dani (Daniil Kvyat – a szerk.) mutatta, amikor az autó rendben van, akkor nem olyan rossz a helyzet.”

Kvyat egyetértett csapattársa szavaival, és elmondta, ugyan nem szeretne messzemenő következtetéseket levonni az időeredményekből, egyelőre pozitív érzéseik vannak az autóval kapcsolatban.

„Az időeredmények alapján jónak néz ki a helyzet, de pénteken én inkább nem figyelem ezt. A megfelelő időben szeretem nézni az eredményeket. Az érzésünk, ami sokkal fontosabb, már határozottan pozitívabbnak mondható.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!