Ricciardo hibázott a rajtnál

Daniel Ricciardo magának köszönheti, hogy elrontotta a Forma-1-es Kínai Nagydíj rajtját – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.


Daniel Ricciardo magának köszönheti, hogy elrontotta a Forma-1-es Kínai Nagydíj rajtját – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Az ausztrál versenyző a hetedik helyről várhatta a piros lámpák kialvását Sanghajban, ám olyan rosszul rajtolt, hogy rögtön vissza is csúszott a tizenhetedik helyre.

Ricciardo végül csak kilencedik lett a versenyen, a futam után pedig azt mondta, a lefulladásgátló működésbe lépett, de még nem igazán tudja, miért.

Christian Horner csapatfőnök mindazonáltal azt mondta, nagyon úgy tűnik, hogy nem volt műszaki hiba – tehát a versenyző rontott el valamit.

„Úgy tűnik, emberi hiba történt” – mondta a szakember.

„Az elsődleges visszajelzések alapján úgy fest, hogy valamiféle hibát követett el a pedállal. Hogy világított-e minden visszajelző lámpa, azt nem tudom.”

„Sajnos drága hiba volt, hiszen nagy hátrány, ha a McLarenekkel kell harcolni a mezőny végén.”

A Renault-motoros autók közül egyébként csak Ricciardóé tudott pontot szerezni – mind a csapattárs, Daniil Kvyat, mind a toro rossós Max Verstappen motorhiba miatt kiesett.

„Nagyon sajnálatos, hogy Riccardo nem tudott előrébb végezni” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 vezetője.

„Egy jobb eredmény legalább egy kicsit szépített volna a Red Bull/Renault történeten.

Ricciardo maga a futam után úgy nyilatkozott, a Red Bull stratégiája is lehetett volna jobb a versenyen.

„Nyilvánvaló, hogy beragadtunk a forgalomba. Nem igazán éreztem úgy, hogy működésre tudjuk bírni a lágyabb gumikat”- mondta az ausztrál.

„Én az elsődleges gumikat választottam volna, de aztán a csapat azt mondta, azok nem tűnnek olyan jónak, szóval visszaálltunk az opciósra.”

„De a futam végén jobb volt a tempó, pedig az elsődleges gumikon voltunk, szóval talán megnézzük, hogy lehetett-e volna jobban csinálni valamit.”

„De nyilvánvalóan a rajt az, ami tönkretette a futamunkat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!