Friss hírek

Ricciardo: Hülye hiba volt

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője sajnálja az Azeri Nagydíjon okozott balesetet, amelynek következményeképp ő és Daniil Kvyat is kiesett.

Ricciardo Kvyattal csatázott az Azeri Nagydíj versenyén, amikor a 31. körben az ausztrál megpróbálta megelőzni a Toro Rossót, azonban miután blokkoltak a kerekei, kiegyenesítette a 3-as kanyart. Ellenfelének sem sikerült elfordulnia, így ő is visszatért volna a pályára, azonban Ricciardo hátratolatott, és nekiment az orosz autójának

Az eset következményeképp mindkettejük autója megsérült, és nem sokkal később feladni kényszerültek a versenyt. 

Hirdetés
 

„Nem jó érzés, ami történt. Nagyon fura” – nyilatkozta Ricciardo a Sky Sports F1-nek. 

„Láttam egy rést, szóval azt gondoltam, ott elmegyek. Végül el is kezdtem, és azt gondoltam, hogy meg is lesz. De aztán éreztem, hogy blokkolnak a kerekek, és kicsúsztam a kanyarban.”

„Amint kimentem a bukótérbe, sietős lett a dolog, bepánikoltam kicsit, és megpróbáltam minimalizálni a veszteséget, amilyen gyorsan csak lehet. Hátramenetbe váltottam, elindultam, és fogalmam nem volt, hogy ott volt. Azt hiszem, a sietség miatt nem néztem hátra.”

„Amikor kimentem a kanyarban egyenesen, azt feltételeztem, hogy ő visszavágott elém, és a pályán maradt. Megpróbáltam minimalizálni a hibát, de ez egy újabb hibához vezetett.”

„Gyökérség volt részemről, a csapat és Daniil miatt is rosszul érzem magam. A csapat is többet érdemelt ennél, mert voltak pozitívumok a tempóban, és nem így akartam, hogy vége legyen.”

„Most nagyon kicsinek érzem magam. Hülye hiba volt, egy kis pánik miatt.”

Ricciardo a figyelmetlensége miatt 3 rajthelyes büntetésben részesült, így a Spanyol Nagydíj sem indul pozitívan a Renault számára. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo: Hülye hiba volt
Vasseur szerint Sainz második is lehetett volna, ha nem hibázik
Albon parádéjával a Williams az üldözők legjobbja
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!