Ricciardo inkább kihagy egy évet a Forma-1-ben? - F1VILÁG.HU

Ricciardo inkább kihagy egy évet a Forma-1-ben?

HIRDETÉS
Nem zárható ki, hogy 2023-ban nem lesz ott a Forma-1-es mezőnyben a McLarentől kiebrudalt Daniel Ricciardo, és ha hinni lehet az ausztrál Sergio Perezzel folytatott egyik beszélgetésének, akkor bizony ő is fontolóra veszi ezt a lehetőséget.
Daniel Ricciardo, McLaren, in the pit lane

Ricciardo szerződése eredetileg 2023 végéig szólt a McLarennél, a wokingi gárda azonban nemrég bejelentette, közös megegyezéssel felbontották ezt a megállapodást, így a rutinos pilóta a szezon végén távozik a csapattól. Azóta már azt is tudni lehet, helyét honfitársa, a Forma-2-es sorozat tavalyi bajnoka, Oscar Piastri veszi majd át.

Hogy Ricciardo hol folytatja, az továbbra is kérdés: a legészszerűbb opció az Alpine csapata lenne számára, ám úgy hírlik, a francia istálló Pierre Gasly szerződtetését tervezi, és szinte már mindenben meg is állapodott a Red Bull-lal. Ricciardo számára a Haas és a Williams is szóba jöhet, de az sem elképzelhetetlen, hogy jövőre nem lesz ott az F1-es mezőnyben.

Ricciardo a vasárnapi Holland Nagydíj előtt a Red Bull versenyzőjével, Sergio Perezzel beszélgetett a versenyzői parádén, a videófelvételek tanúsága szerint a jövőjéről. El is lehetett csípni a beszélgetésből egy fél mondatot, Ricciardo ugyanis azt mondta, „egy év kihagyás, aztán visszajönni 2024-ben”.

Úgy tűnik tehát, hogy még a rutinos pilóta számára is opció az, hogy jövőre nem áll rajthoz az Forma-1-ben, azt ugyanis már korábban leszögezte, más kategóriában nem akarja kipróbálni magát.

„Még mindig F1-es versenyző vagyok, én így gondolkodom. Büszke vagyok arra, amit elértem, de úgy érzem, van még mit megmutatnom, van még mit adnom magamnak. Nem versenyeznék más kategóriában jövőre. A tűz még mindig megvan bennem. Nem tűnt el” – fogalmazott.

„Vannak érvek amellett is, hogy kivegyek egy kis szünetet. Az elmúlt 18 hónap kihívásokkal teli volt, szóval egy kis pihenő jót tenne. De persze aktívnak maradni is jó dolog. Ezért akarok mindent meghallgatni. Még ha csak tartalékversenyzői pozícióról is lenne szó, nem akarok túl büszke lenni, és azt mondani, hogy ’én túl jó vagyok ehhez’. Meg akarok hallgatni mindent, és aztán megnézni, hogy minek van értelme.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!