Ricciardo inkább nem szeretne tudni csapattársa kieséséről

Fotó: Renault
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19. Chinese Grand Prix, Friday 12th April 2019. Shanghai, China.
Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője elárulta, sokkal jobban preferálja azt, ha egy F1-es versenyen nem tud csapattársa kieséséről – így ugyanis biztosan nem befolyásolja a saját vezetését.

A Renault jelenleg 12 ponttal a tabella 4. helyét foglalja el, pontok tekintetében holtversenyben az 5. helyen álló Alfa Romeóval. A csapat egyelőre megbízhatósági problémákkal küszködik, idén már több alkalommal is kiállni kényszerültek a pilóták technikai gondok miatt. 

Ausztráliában Ricciardo a rajtnál történt incidens miatt esett ki, Bahreinben viszont ő és Nico Hülkenberg is technikai probléma miatt adta fel a futamot, és a német versenyző hasonlóképp járt Kínában is. 

Ricciardo a Racefans.net-nek nyilatkozva elmondta, Kínában sem tudott róla, hogy csapattársa kiállt – csupán sejtette, de ez így is van rendjén.

„Nem tudtam” – mondta az ausztrál. „Sejtettem, mert nem láttam a nevét a kijelzőn, majd egy ponton már a tükörben sem láttam, és éreztem, hogy még túl korai lett volna kiállnia. Szóval sejtettem.”

„De őszintén szólva jobban szeretem, ha nem tudok róla, hogy csak a saját versenyemre koncentrálhassak. Nyilvánvalóan tudom, hogy még van bőven feladatunk a megbízhatóság terén.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!