Ricciardo is beszáll a forgatásba, jöhet a fikciós F1-es sorozat! - F1VILÁG.HU

Ricciardo is beszáll a forgatásba, jöhet a fikciós F1-es sorozat!

HIRDETÉS
Újabb Forma-1-es témájú műsor érkezik a filmpiacra: a projekt mögött Daniel Ricciardo áll, aki producerként azon fog ügyködni, hogy a történet ne szálljon el a valóságtól, nem készül azonban versenybe szállni Lewis Hamilton szintén fejlesztés alatt álló F1-es filmjével.
Australian GP Lando Norris Daniel Ricciardo LEGO

Ahogy a Liberty Media elmúlt években tett hathatós erőfeszítései nyomán egyre nő az érdeklődés a Forma-1 iránt világszinten – különösképpen pedig az Egyesült Államokban – úgy egyre több streamingszolgáltató fedezi fel magának a sportot egy új sorozat vagy film témájaként. Az első fecske a Netflix sorozata, a Hajsza a túlélésért volt, amely a szezonok valós történetét igyekszik dokumentálni és idén már ötödik évadát forgatja, az Apple nemrég jelentette be egy F1-es film érkezését, amelynek Lewis Hamilton lesz a producere, Brad Pitt pedig a főszereplője, újabban pedig Ricciardo is beszállt a bizniszbe.

Az ausztrál versenyző a Hulu szolgáltatóval és a Temple Hill Entertainment produkciós ügynökséggel dolgozik egy új F1-es témájú, fikciós sorozaton, amit Ricciardo szerint hasonlóképp kell elképzelni, mint amilyen az öt szezonon át futó Nagypályások (Ballers) című sorozat volt, amely az amerikai-futball közegében játszódott.

„A Temple Hillnél tudják a dolgukat, teljes mértékben megbízom bennük. Én producerként fogok szerepet vállalni, így ahol tudom, igyekszem majd jó irányba kormányozni a hajót. Bár fikciós történet, de szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a realitás talaján maradjon, és ne gondolják azt a nézők, hogy ilyesmi a valóságban biztosan nem történne” – mondta Ricciardo. „Most az író keresésének folyamatánál járunk, és bár az idő nem sürget, remélhetőleg a nyár végéig ezzel megleszünk, és elkezdhetjük a szereplőválogatást.”

Bár több F1-es projekt is készül jelenleg a tévéképernyőkre vagy a filmvásznakra, Ricciardo elmondása szerint őt nem az hajtja, hogy legyőzze népszerűségben Hamilton vagy a Netflix alkotását.

„Ha bárki is azt gondolná, hogy ezzel egy versenybe akarok beszállni, szeretném leszögezni, hogy nem ez a helyzet. Ő, én és a Netflix is azért csináljuk ezt, mert a sport ebbe az irányba halad, és szerintem remek, hogy a Forma-1 népszerűségének növekedését kihasználhatjuk ilyen projektek által. Én ezt úgy látom, hogy mindannyian egymást és a sportot támogatjuk ezáltal” – fogalmazott a McLaren ausztrál pilótája.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!