Friss hírek

Ricciardo: Ismét formában van a Red Bull

Daniel Ricciardo úgy véli, az ausztriai problémákat sikerült maga mögött hagynia a Red Bullnak, így a címvédő gárda most ismét legjobb formájában teljesíthet.


Daniel Ricciardo úgy véli, az ausztriai problémákat sikerült maga mögött hagynia a Red Bullnak, így a címvédő gárda most ismét legjobb formájában teljesíthet.

Az ausztrál versenyző a negyedik legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot Silverstone-ban, míg csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ötödik lett.

Bár a Mercedestől továbbra is jelentősen le van maradva a Red Bull, Ricciardo úgy véli, okuk van az elégedettségre.

„Nagyon remélem” – mondta az ifjú versenyző arra a kérdésre, hogy az ausztriai gyengélkedés pusztán kisiklás volt-e.

„Ma az autó egyértelműen jobban viselkedett a közepesen gyors, illetve a gyors kanyarokban. Ismét a legjobb formánkat nyújtjuk, szóval azt hiszem, ami Ausztriában történt, mindössze egyszeri eset volt.”

„A gyors kanyarokban tényleg nagyon jó az autó. A Copse igazán élvezetes, 7-es fokozatban tudjuk teljesíteni. 8-asban érkezünk meg, egy kicsit elemeljük a lábunkat a gázról, visszaváltunk hetesbe, majd újra padlóig nyomjuk. Viszont volt egy kis ellenszél a Maggots/Becketts kombinációban, ami segítette a tapadást, szóval remélhetőleg a szél marad, és élvezetes lesz az időmérő.”

Vettel – aki 1 tizeddel maradt el csapattársa mai legjobbjától – hozzátette, tudják, hogy a tempón javítaniuk kell.

„Azt gondolom, még mindig fejlődnünk kell. Elég szeles volt ma odakint, ami nem könnyítette meg a helyzetet – rendesen fújt” – mondta a címvédő.

„A Mercedes elöl van, de mögöttünk nagyon szoros a küzdelem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek