Friss hírek

Ricciardo a jövőjéről: Érdekes és nehéz döntés lesz!

Fotó: Red Bull Racing

Nehéz döntést kell meghoznia jövőjével kapcsolatban a Red Bull versenyzőjének, Daniel Ricciardónak – az ausztrál pilóta áprilisi határidőben állapodott meg csapatával.

Ricciardo szerződése a 2018-as év végén jár le a Red Bullnál, és miután 2019-re a Ferrarinál és a Mercedesnél is lehet üresedés, a rutinos versenyző szeretné alaposan átgondolni döntését.

Ricciardo jelenlegi csapatával, a Red Bull-lal megállapodott abban, hogy megvárják az első pár versenyt, hogy lássák, milyen esélyei lehetnek az osztrák istállónak. A téli tesztek után az ausztrál bizakodó, de tudja, nehéz döntést kell meghoznia.

„A tempónk rendben van, és sikerült pozitív változtatásokat végezni az autón. Kétségkívül jobb formában vagyunk, mint pár hónappal ezelőtt” – mondta az ausztrál.

„Az autó egyensúlya közel azonos a tavalyiéval, de szerintem sikerül még tovább erősödnünk és fejlődnünk. Nyilván bizonyos területeken még építkezünk, de még van időnk arra, hogy javítsunk a gyenge pontokon. Még el sem kezdtük a finomhangolást, kétségkívül van még potenciál.”

Ricciardo idei esélyeivel kapcsolatban nevetve hozzátette: „Nem vagyok egy nagy szerencsejátékos és ritkán fogadok, de ha van olyan barátom, aki most figyel, akkor azt tanácsolom neki, hogy tegyen fel 75 ezer dollárt az én bajnoki címemre!”

„Érdekes és nehéz döntést kell majd meghoznom. Az első pár versenyt meg kell várnom. Még el sem kezdődött az idény, és már 2019-re kell tervezni. Örülök, hogy a teszteknek legalább vége van!”

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko elárulta, megállapodtak egy határidőben Ricciardóval.

„Megegyeztünk vele egy határidőben. Ha ez a határidő lejár, eláruljuk, hogy egy igen, vagy egy nem született-e” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig arról beszélt, vannak opcióik arra az esetre, ha Ricciardo távozik.

„Danielnek meg kell bizonyosodnia arról, hogy olyan döntést hoz, amivel elégedett lesz. De nekünk is vannak egyéb opcióink” – nyilatkozta Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!