Ricciardo a jövőjéről: Nagyon sok forog kockán!

Fotó: Red Bull Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 23: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing looks on in the Paddock during previews for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 23, 2017 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Nem fogja elkapkodni a jövőjével kapcsolatos döntést a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo, pontosan tudja ugyanis, nagyon sok forog kockán.

Ricciardo szerződése 2018 végén jár le a Red Bullnál, és úgy tudni, a tehetséges versenyző szolgálatai iránt a Mercedes és a Ferrari is érdeklődik, ráadásul 2019-re mindkét istállónál lehet üresedés.

A Red Bull persze szeretné megtartani Ricciardó, így elképzelhető, hogy komoly verseny alakul majd ki érte.

Ricciardo azt mondja, mindent megtesz azért, hogy jó döntést hozzon, szeretne ugyanis világbajnoki címekért harcolni.

„Hogy is állnak a dolgok? A rövid válasz az, hogy egyáltalán nem sietős, és eltarthat addig, ameddig szükséges. Senkinek sem szabok határidőt” – mondta az ausztrál.

„Nemcsak azért akarok tető alá hozni valamit, hogy végre letudjam ezt is, mert a tét hatalmas. Ez egy óriási döntés számomra, ha tehát idő kell ahhoz, hogy elintézzük, szánok rá időt.”

„Sokáig szeretnék még a sportban lenni, de ha mondjuk aláírok egy 3 évre szóló szerződést, az azért egy komoly szelete pályafutásomnak. Fontos, hogy jó döntést hozzak – ez lesz az eddigi legfontosabb számomra. Annyi időt szánok rá, amennyi csak szükséges.”

„Tudom, mit akarok, és a teljesítmény sokkal fontosabb számomra, mint a pénz. Óriási dolog lenne az, ha győzelmekért, bajnoki címekért harcolhatnék, abszolút ez a prioritás.”

Mivel Ricciardo pályafutását eddig a Red Bull egyengette, ez lesz az első saját döntés, amit meghoz pályafutása vonatkozásában.

„Remek dolog, ha az ember olyan helyzetben van, hogy döntést hozhat – számomra szokatlan, és olyan szituáció ez, melyben sokat tanulhatok. Nem számít, mi történik, sok tapasztalatot gyűjtök, hiszen ilyesmin még nem mentem keresztül.”

„Jó lesz a saját lábamra állni, és érett döntéseket hozni. Talán úgy csinálok majd, mint egy felnőtt! Ez is része az evolúciónak, azt mondják…”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!