Ricciardo: Jövőre nem leszek az F1-es mezőnyben - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Jövőre nem leszek az F1-es mezőnyben

2023-ban nem lesz ott a Forma-1-es rajtrácson Daniel Ricciardo – ezt ő maga ismerte el a Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában. Az ausztrál arra törekszik, hogy 2024-ben visszatérjen a mezőnybe.

Ricciardo azért kénytelen kihagyni legalább egy évet, mert nyáron hetekkel ezelőtt kiderült, a McLarennel való együttműködése nem folytatódik jövőre, hiába volt érvényes szerződése a csapattal. Helyét honfitársa, az ifjú Oscar Piastri veszi majd át.

Miután szombaton kiderült, hogy az Alpine-nál Pierre Gasly veszi át Fernando Alonso helyét, az AlphaTauri pedig Nyck de Vriesnek ad lehetőséget, Ricciardo számára két lehetséges opció maradt arra, hogy a mezőny tagja legyen: vagy a Haasszal, vagy a Williamsszel állapodik meg. A rutinos pilóta viszont elárulta, jövőre nem áll rajthoz a Forma-1-ben.

 

„A Gasly-hírről tudtam, és tudtam, hogy egyeztetnek, és nagyon érdeklődnek iránta. Szóval nem volt meglepetés. Próbáltunk navigálni és kideríteni, hogy mi a következő lépés” – mondta Ricciardo. „A valóság most az, hogy 2023-ban nem leszek ott a rajtrácson, most pedig próbálunk 2024-re berendezkedni. Azt gondolom, jobb lehetőségek kínálkozhatnak akkor.”

Arra a kérdésre, hogy jövőre esetleg versenyezni fog-e máshol, Ricciardo kijelentette, a célja mindenképpen az, hogy 2024-ben újra az F1-es mezőny tagja legyen.

„A terv az, hogy az F1-ben maradjak. Ez most igazából olyan, mintha megnyomnánk a ’szünet’ gombot. Teljes mértékben 2024 a cél. A kihagyás megnyithat lehetőségeket arra, hogy csináljak bizonyos dolgokat, de úgy érzem, hogy ez eltávolítana a célomtól. Mentálisan még mindig az F1-hez kötődöm, és szerintem egy kis kihagyás jót is tesz nekem, szóval inkább erre használnám fel, nem pedig arra, hogy belevágjak valami másba, és elfoglaljam magam egy másik kategóriában.”

Hetekkel ezelőtt felmerült, hogy Ricciardo 2023-ban a Mercedes tartalékosa lehet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!