Ricciardo készen áll a vezérpilótai státuszra

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo állítja, készen áll arra, hogy 2015-ben irányt mutasson a Milton Keynes-i alakulatnak.


A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo állítja, készen áll arra, hogy 2015-ben irányt mutasson a Milton Keynes-i alakulatnak.

Az ausztrál pilótától sokat vár az osztrák istálló, miután ugyanis Sebastian Vettel távozott a csapattól, ő lesz a Red Bull első számú versenyzője.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap arról kérdezte, készen áll-e arra, hogy vállalja a felelősséget, Ricciardo így felelt: „Igen, azt hiszem. Mindig folytatni fogom a tanulást, és egyre jobban fejlődöm a csapattal.”

„Idén elég jó voltam a partnerség alakításában, arra számítok, hogy ez folytatódni fog. Persze nyilvánvalóan egy kicsit most jobban támaszkodnak majd a visszajelzéseimre.”

„Biztos vagyok abban, hogy Daniil számára azzal telik majd a tél, hogy beilleszkedjen, szóval az évad elején jobban támaszkodnak majd rám, de úgy gondolom, én vagyok a megfelelő ember erre.”

Ricciardo három futamot nyert idén a Forma-1-ben és az összetettbeli harmadik helyen zárt, elmondása szerint azonban azzal, hogy ő lesz a négyszeres bajnokcsapat vezérpilótája, nem változik a hozzáállása.

„Nem változtatnék semmin a kormány mögött, vagy a mérnökökkel való munkát illetően. Remek év volt, ezt az eredmények is megmutatják, szóval, ha elkezdeném túlerőltetni és túlságosan le akarnám nyűgözni Daniil Kvyatot, akkor visszalépnék. Megpróbálom azt a hozzáállást alkalmazni, amit idén is, hiszen az működött.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!