Ricciardo kiakadt a Hamilton balesetét ünneplő rajongókra - F1VILÁG.HU

Ricciardo kiakadt a Hamilton balesetét ünneplő rajongókra

HIRDETÉS
A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo szerint elfogadhatatlan az, hogy felnőtt emberek ujjonganak, amikor egy olyan versenyző balesetezik a Forma-1-ben, akit ilyen vagy olyan okok miatt nem kedvelnek.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team.
Italian Grand Prix, Thursday 5th September 2019. Monza Italy.

Az ausztrál versenyző Lewis Hamilton belgiumi baleseténél tapasztalt hasonlót: az ötszörös világbajnok a második szabadedzésen törte össze autóját, néhány ellenszurkoló pedig kitörő lelkesedéssel ünnepelte ezt.

Sajnálatos módon aztán a hétvégére egy tragédia vetett árnyékot: a szombati Forma-2-es főversenyen Anthoine Hubert szenvedett halálos balesetet. A tragédia után Hamilton közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, téved, aki azt gondolja, hogy az autóversenyzés már nem veszélyes, és úgy érzi, több tiszteletet érdemelnének a pilóták.

A belgiumi hétvége eseményeire reflektálva Ricciardo elárulta, elkeserítette őt az, ahogy szurkolókat látott ünnepelni Hamilton balesete után.

„Akár kedvelsz valakit, akár nem, nem szép dolog örülni annak, ha valaki kicsúszik, vagy hibázik” – mondta a Renault versenyzője.

„Lewis azt gondolja, a közönség azt feltételezi, hogy egy baleset egyszerűen meg történik, mi pedig jól vagyunk – pedig ez nem így működik. Valahányszor pályára gurulunk, kockázatot vállalunk, és valahányszor falnak megyünk, akár jól vagyunk-e, akár nem, az ember agyán azért átfut valami, amikor összetöri magát.”

„Valahányszor visszatérünk abba a kanyarba, talán van valami pszichológia. Szóval hatással van rád így vagy úgy – fizikálisan vagy mentálisan.”

„Tehát egyetértek vele. Viszont nehéz ügy ez, hiszen egy rajongó – hacsak nem versenyzett, vagy nem került ilyen helyzetbe, soha nem tapasztalta meg azt, amit mi csinálunk. Egyszerűen ilyen rajongani egy olyan sportágért, melyben soha nem vett részt az ember. Nehéz beleképzelnie magát az embernek.”

„De minden, amit kérhetünk, hogyha rajongó vagy, akkor legyél igazi rajongó, és tiszteld, amit csinálunk! Nemcsak a tudásunkat, de a kockázatot is. Talán ez minden, amit kérhetünk.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!