Friss hírek

Ricciardo kiakadt a Red Bullra

Daniel Ricciardo nehezményezi, hogy a Red Bull hátrányba hozta őt a stratégiaválasztás során: az ausztrál szerint egy egyértelmű győzelmet dobtak el.


Daniel Ricciardo nehezményezi, hogy a Red Bull hátrányba hozta őt a stratégiaválasztás során: az ausztrál szerint egy egyértelmű győzelmet dobtak el.

A Mercedesek kiesését követően Ricciardo állt az élre, majd a kerékcserékig ott is maradt. A Red Bull azonban különböző taktikát alkalmazott a két versenyzőnél – míg Ricciardo három, addig Verstappen két kiállással teljesítette a futamot.

„Nehéz dolog számomra, hogy nem lehetek a dobogón, ez a nagyobb csalódás ma számomra” – nyilatkozta az ausztrál. „Vezettem, megvolt a lehetőségem, a Mercedes hibázott az első körben, így a futam a mi kezünkben volt.”

Ricciardo szerint egyértelműen rossz volt a taktikaválasztás, azonban ha már így alakult, arra számított, hogy csapattársa is hasonlóan fog cselekedni – ám nem így történt, így végül Verstappen szerezte meg a győzelmet.

„Vezettünk, majd három kiállásos stratégiát választottunk, ám túl későn. Seb már átugrott minket, de nemcsak őt kellett megelőznöm, hanem három autót – pedig tudtuk, hogy tempóban le vagyunk maradva, és nehéz ezen a pályán előzni. Nem volt értelme.”

„Akkor azt gondoltam, hogy mindenkinél ez lesz a stratégia. Eléggé frusztráló. Eldobtunk egy győzelmet. Normális esetben az élen álló kapja a jobb stratégiát, és ez ma nem így történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek