Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Ricciardo kihagyhatja az időmérőt Monzában

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a mezőny végéről lesz kénytelen rajtolni a vasárnapi Olasz Nagydíjon, miután motort cseréltek autójában.

Ricciardo az Olasz Nagydíj hétvégéjén a Renault továbbfejlesztett erőforrását használja, emiatt mindenképpen hátrasorolják majd a futamon. Az ausztrál pilóta elmondta, az első benyomásai az új motorról jók, így bizakodó a versenyt illetően.

„Délután sokkal versenyképesebbnek tűntünk a hosszabb etapokon, de a rövideken a Ferrari nagyon gyors volt, és a Mercedestől is egy kicsit lemaradásban vagyunk. A hosszú etapokon határozottan sikerült felzárkóznunk, ami a verseny szempontjából ígéretes, de még mindig van min dolgoznunk” – nyilatkozta Ricciardo, aki pénteken az első szabadedzés elején még problémákkal küzdött, azonban a második tréningen a 6. pozíciót érte el a Ferrarik, a Mercedesek és csapattársa, Max Verstappen mögött.

„Az új, C-specifikációjú motort először használtam, és úgy tűnt, rendben működik. Nem igazán tudjuk, hogy mennyire működik jól, amíg nem nézzük meg az adatokat, de délután jócskán sikerült köröznünk vele, és remélhetőleg a számok is pozitív dolgokat mutatnak majd.”

Mivel Ricciardo a mezőny végéről indul, elmondta, valószínűleg spórolni fog a körökkel, így elképzelhető, hogy az időmérőn nem fog körözni.

„Holnap valószínűleg nem fogok sokat körözni, és lehet, hogy az időmérőt is kihagyom, mert mindenképp a mezőny végéről rajtolok. Azt hiszem, vasárnap elég jó autónk lesz ahhoz, hogy a mezőnyön keresztülautózzak, utána pedig a lehető legjobb helyért küzdjek a top 5-ben.”

Ricciardo nyilatkozatában kiemelte, hogy a második szabadedzésen, Marcus Ericssonnal történt baleset félelmetes volt, így nagyon örül, hogy versenytársa rendben van.

„Őszintén szólva jó látni, hogy Marcus rendben van, mert nagy ütközés volt, és mindannyian aggódtunk. Sokkal keményebb napja volt, mint nekem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!