Ricciardo: Könnyebb volt elköszönni a Red Bulltól, mint most a Renault-tól - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Könnyebb volt elköszönni a Red Bulltól, mint most a Renault-tól

HIRDETÉS
Daniel Ricciardo azt mondja, nehezebb döntés volt számára a Renault-tól való távozás, mint az, amikor 2018 közepén úgy döntött, elhagyja a Red Bull Forma-1-es csapatát.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team.
Formula One Testing, Day 1, Wednesday 19th February 2020. Barcelona, Spain.

Az ausztrál versenyző 2019-ben szerződött a Renault-hoz, mely csapattal 2 évre szóló szerződést írt alá. Bár a második idény még el sem kezdődött, már most tudni lehet, hogy Ricciardo a szezon végén távozik a francia csapattól, és 2021-ben a McLarennél folytatja.

Ricciardo a minap egy interjúban arról beszélt, könnyebben hozta meg azt a döntést, hogy távozik a Red Bulltól, mint most azt, hogy a McLaren kedvéért elhagyja a Renault-t.

„Hogy őszinte legyek, nem volt egy konkrét döntő tényező” – mondta az ausztrál versenyző. „Kétségkívül más volt a dolog, mint a Red Bull-lal kapcsolatos helyzet. Ott egyszerűen csak kialakult számomra ez a helyzet.”

„Hosszú ideje voltam már ott, próbálkoztunk és próbálkoztunk, és bár versenyeket nyertünk, a bajnoki cím nem jött össze, szóval úgy voltam vele, ’hé, ideje váltani’.”

„De igen, a Renault-val kapcsolatos helyzet nem volt ennyire egyértelmű. Nem értük el tavaly azt, amit akartunk, de hozzá kell tennem, nem is számítottam arra, hogy győzni fogunk. Nem tudom, nehéz… Fogalmazzunk úgy, hogy nem volt olyan könnyű, és az idő majd megmondja, hogy helyes döntés volt-e.”

Mivel a 2020-as idény még el sem kezdődött, Ricciardo azt mondja, a McLarenhez szerződésben az motiválta leginkább, hogy 2019-ben a wokingiak fejlődtek a legtöbbet.

„A Mercedes ismét bajnok lett, de elég világos volt, hogy mind közül a McLaren volt az a csapat, mely a legnagyobbat lépett előre. Ez nyilván nagyon biztató volt számukra. És aztán motorpartnert is váltanak. Szóval igen, vannak dolgok, amik miatt izgatottan várhatják a jövőt.”

Arra a kérdésre, hogy miért nem várta meg a jövő évvel kapcsolatos döntéssel az idei szezont, Ricciardo kifejtette, Sebastian Vettel Ferraritól való távozásának bejelentése lavinát indított el.

„A Vettel-hír a Ferraritól szikrát adott mindennek. A dolgok nagyon gyorsan történtek, nyilván Carlos [Sainz] körül is. Ha pedig júliusban kezdődik az idény – ami akkor még nem is volt 100 százalékig biztos –, akkor is csak néhány versenyed lesz, nem látod tisztán a dolgokat az első, vagy második futamon, szóval esetleg várnod kell augusztusig, talán szeptemberig, hogy lást, ki, hogyan áll.”

Hirdetés

„És szerintem úgy éreztem, akkor már túl késő lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!