Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ricciardo: Lehet, hogy az elmúlt hetek miatt lesz hosszabb az F1-es karrierem

Daniel Ricciardo, a Renault F1-es versenyzője úgy gondolja, az otthoni karantén kifejezetten jót tett a fizikai állapotának: úgy gondolja, ez hosszú távon is érződik majd.

A Forma-1-es pilóták számára különösen fontos az otthon tartózkodás idején, hogy a fizikai állapotuk ne romoljon, így az edzés nagyobb jelentőséggel bír számukra ezekben a hetekben, mint bármikor. Természetesen idejük is több van erre, Ricciardo szerint például kifejezetten jót tett a testének, hogy volt ideje következetesen edzeni. 

Erre ugyanis szezon közben az utazások miatt nincs idejük, az ausztrál pilóta szerint most viszont „kihozták a helyzetből a maximumot”, és ennek hosszú távú előnyei is lehetnek: lehet, hogy emiatt lesz hosszabb F1-es karrierje. 

„Ki tudtunk alakítani egy olyan edzésprogramot, amilyet igazán soha nem tudtunk” – mondta Ricciardo a BBC-nek. „Általában az év elején kezdünk, de amikor visszajövünk Európába, és megkezdődnek az utazások, akkor nehéz tartani a rutint és a következetességet.”

„Most pedig egy nyolchetes tervet építettünk, és látszik a fejlődés. Jó, hogy volt erre idő.

„Úgy gondolom, ennek egy része az edzés, és csak hab a tortán, hogy nem ugráltunk az időzónák között, nem voltunk bezárva a levegőben a nyomasztó fülkékben a hét három napján” – folytatta Ricciardo. 

„Nagyon jó előnyei lesznek ennek, mert ez nagyon ritka. Úgy gondolom, fontos, hogy kihozzuk a maximumot a helyzetből. Ki tudja, lehet, hogy ez meghosszabbítja a karrierem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!