Ricciardo ma már hálás azért, hogy kirúgta őt a McLaren - F1VILÁG.HU

Ricciardo ma már hálás azért, hogy kirúgta őt a McLaren

A jelenleg sérülés miatt kényszerpihenőjét töltő Daniel Ricciardo a minap egy interjúban elismerte, tulajdonképpen hálás a McLaren csapatának azért, hogy tavaly a kirúgása mellett döntött, véleménye szerint ugyanis könnyen lehet, hogy derékba tört volna pályafutása, ha kitölti szerződését a wokingi istállóval.

Ricciardo eredeti kontraktusa 2023 végéig szólt a McLarennél, a patinás istálló azonban tavaly, év közben bejelentette, megválik az ausztrál pilótától, helyére pedig honfitársát, Oscar Piastrit szerződteti. Ricciardo jó ideig a „kispadról” figyelte az eseményeket, a Magyar Nagydíjon azonban nagy lehetőséget kapott a Red Bulltól, hiszen átvehette Nyck de Vries helyét az AlphaTaurinál.

A nyolcszoros futamgyőztesnek viszont nem volt szerencséje, hiszen Zandvoortban kezét törte, ami miatt már négy futamot kénytelen volt kihagyni – a 2024-es mezőnyben viszont biztosította a helyét, hiszen hivatalossá vált, hogy az AlphaTaurinál ő lesz Yuki Tsunoda csapattársa.

Ricciardo most egy interjúban beszélt arról, nehezen élte meg, amikor a McLaren bejelentette menesztését, utólag viszont azt mondja, hálás a brit csapatnak ezért a döntésért.

„Én egy elég laza srác vagyok, jól kijövök a csapattal, és nem volt nézeteltérésem senkivel sem az istállón belül” – idézi Ricciardót a Goodwood Road and Racing. „De ez az egész teljesítményalapú, és fogalmazzunk úgy, hogy az üzleti része nem működött.”

„Akkoriban fejbevágott a valóság, amikor kirúgtak. De a szezon végére, amikor hazamentem karácsonyra, úgy voltam vele, ’oké, ez talán nem segíti a reputációmat’, viszont már nem is érdekel. Igazából áldás volt ez álruhában.”

„El kellett távolodnom egy kicsit, hogy megtaláljam önmagam, és megtaláljam a sportág iránti szeretetemet. Alakulhatott volna jobban a dolog, rendben van, ugyanakkor viszont kétlem, hogy a javamra vált volna, ha kitöltöm a szerződésemet idén. Bizonyos tekintetben hálás vagyok nekik azért, hogy meghozták ezt a döntést, mert egy gödörben voltunk, és nem vagyok biztos abban, hogy ki tudtunk volna mászni belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!