Ricciardo: Már pénteken tudtam, hogy valami jó fog történni! - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Már pénteken tudtam, hogy valami jó fog történni!

HIRDETÉS
9 év, egészen pontosan 3213 nap után tudott újra versenyt nyerni a Forma-1-ben a McLaren csapata. Daniel Ricciardót elsőként intette le a kockás zászló az Olasz Nagydíjon, a McLaren ráadásul kettős győzelmet ünnepelhetett Monzában.
AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY - SEPTEMBER 12: Daniel Ricciardo, McLaren, 1st position, celebrates on the podium during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on Sunday September 12, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Ricciardo a 2. helyről vágott neki a futamnak, a kulcsmomentum pedig kétségkívül az volt számára, amikor a rajtnál el tudott menni Max Verstappen Red Bullja mellett.

A rutinos ausztrál nagyon szolid versenyt produkált, a rajttól a célig vezetett, végül pedig magabiztos győzelmet szerzett. Nem meglepő, hogy a leintés után is csak kereste a szavakat.

„Tudtam, hogy még ha el is kapjuk a rajtot, nincs garancia arra, hogy vezetni fogjuk a teljes versenyt” – mondta az ausztrál.

„Képes voltam elöl maradni az első etapban, de nem hiszem, hogy olyan mega tempónk lett volna. Ahhoz viszont elég volt, hogy Maxot magam mögött tartsam. Aztán nem is tudom, jött a biztonsági autó, jött ez meg az. Szóval arra, hogy vezettünk a rajttól a célig, szerintem senki sem számított.”

Ricciardo elárulta, már a hétvége nyitónapján jó érzései voltak.

„Már pénteken volt bennem valamilyen érzés. Tudtam, hogy valami jó fog történni.”

„A nyári szünet nyilván jól jött, ki tudtam kapcsolni egy kicsit, szóval az elmúlt három hétvégén már jobban éreztem magam. Őrület, hogy nemcsak nyertünk, de kettős győzelmet szereztünk. A McLaren számára a dobogó is óriási, hát még egy kettős győzelem!”

„Szóval ez a Papaya csapaté! Még keresem a szavakat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!