Ricciardo: Még a mogyoródi hétvégén sem tudtam, hol folytatom - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Még a mogyoródi hétvégén sem tudtam, hol folytatom

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Először állt a nyilvánosság elé Daniel Ricciardo azután, hogy eldöntötte, 2019-ben a Renault Forma-1-es csapatánál folytatja pályafutását.

Az ausztrál versenyző a Magyar Nagydíj utáni héten jelentette be, az idény végén elhagyja a Red Bull Racinget – hatalmas meglepetést okozva ezzel.

Ricciardo a Belga Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt döntésének okairól. Elmondása szerint sokat őrlődött, és még a hungaroringi versenyhétvégén sem tudta, mely csapatnál folytatja az F1-ben.

„Nem olyasmiről van szó, amit már tudok hetek, vagy hónapok óta” – mondta az ausztrál versenyző.

„Az egész nagyjából akkor történt, amikor bejelentettem a nyári szünet előtt. A Renault-t is fontolgattam már egy ideje, nem a semmiből bukkantak elő az utolsó órában. Sokat tépelődtem azon, mit csináljak, és ez egy időigényes folyamat volt.”

„Még a budapesti versenyhétvégén sem tudtam, mit fogok tenni. Kedden aztán teszteltem, volt némi időm gondolkodni a dologról abban a 48 órában, és végül meghoztam a döntésemet. Nem volt könnyű. Rengeteg tényező szerepet játszott, és számos változót kellett mérlegelnem.”

Ricciardo elismerte, az, hogy a szezon elején két futamot is nyert, utána pedig még a dobogóra is képtelen volt felállni, „kicsit frusztrálta”.

„Próbáltam megérteni az okokat. Feltehetően új kihívásra vágytam, ezért hoztam meg ezt a döntést. Volt néhány álmatlan éjszakám.”

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko nemrég arról beszélt, nem teljesen érti Ricciardo döntésének okait, és meglepte őt, amikor a rutinos versenyző egyszer csak felhívta őt, és közölte a döntést.

Hirdetés

„Helmut 10 éve ismer, és azt hiszem, időnként érzett némi frusztrációt, vagy talán azt, hogy bennem változott valami. Nem hiszem, hogy teljesen váratlanul érte a döntésem. Egy kicsit csalódott volt, hogy távozom. Persze jó volt tudni, hogy akartak engem, és meg szerettek volna tartani. Az egész nagyon higgadt és tiszteletteljes folyamat volt, ez volt minden, amit csak kérhettem.”

Ricciardo tagadta, hogy azért hagyja ott a Red Bullt, mert fél attól, hogy a Honda motorjaival nem lesz olyan sikeres a csapat.

„Nem igazán volt döntő tényező azt leszámítva, hogy változásra vágytam. Feltehetően ez volt a legfőbb dolog – nem feltétlenül a motorbeszállító kiléte, vagy az anyagiak.”

Arra a kérdésre, hogy Max Verstappen miatt távozott-e, ahogy arra Christian Horner csapatfőnök utalt nemrég, Ricciardo így felelt: „A rövid válasz az, hogy nem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!