Ricciardo még a vb-címről sem mondott le - F1VILÁG.HU

Ricciardo még a vb-címről sem mondott le

HIRDETÉS

A Belga Nagydíjon idei harmadik diadalát aratta a Red Bull Racing ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo, aki úgy tűnik, vérszemet kapott, elmondása szerint ugyanis még a bajnoki címről sem kell lemondania.


A Belga Nagydíjon idei harmadik diadalát aratta a Red Bull Racing ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo, aki úgy tűnik, vérszemet kapott, elmondása szerint ugyanis még a bajnoki címről sem kell lemondania.

Az ausztrál versenyző Nico Rosberg és Valtteri Bottas előtt nyert Spa-Francorchampsban, hátránya így 64 pontra csökkent az összetettben a Mercedes német versenyzőjével szemben.

Ricciardo elárulta, bár kívülről könnyűnek tűnhetett újabb sikere, valójában nem volt egyszerű dolga.

„Volt némi nyomás, de egy kicsit talán könnyebbnek tűnt a dolog, hiszen már korán az élre ugrottam, onnantól kezdve pedig megtartottam a vezetést – mondta az ausztrál.

„Mindazonáltal nem pihenhettünk, hiszen tudtam, hogy Nico a végén nagyon gyors lesz – végül azonban sikerült magunk mögött tartani, és jó volt ismét belekóstolni a pezsgőbe.”

„A történteket – főleg az előszezont – figyelembe véve nem is alakulhattak volna jobban a dolgok. Fantasztikus az egész, minden pillanatát élveztem.”

Ricciardo kifejtette, izgatottan várja a folytatást, hiszen – bár Monzában nem lesz könnyű dolguk – lesznek olyan pályák, melyeken a Red Bull erős lehet.

„Monza nagy kihívást jelent majd, de ha a Mercedes újra hibázik, ott leszünk, hogy kihasználjuk! Ha az ember begyűjti a legtöbb pontot, mindig optimistábban várja a folytatást. Most egy kicsit több reményünk van a következő helyszínekben, mint amilyen például a szingapúri, vagy a suzukai.”

„Nagyon motiváltak vagyunk most, nagyszerű napot zártunk egy olyan pályán, melyen nem számítottunk győzelemre.”

Hirdetés

Mivel az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon 50 pont jár a győzelemért, Ricciardo elárulta, még a bajnoki címről sem mondott le – a bajnokságból még hét futam hátravan, szóval bármi megtörténhet.

„Ha Abu Dhabiba úgy érkezem meg, hogy 50 ponton belül leszek, akkor igen, lehet esélyem. Még van hátra néhány verseny. Amíg matematikai esélyünk van, természetesen harcolni fogunk.”

„Ami most fontos, hogy előre tekintsünk, és kihasználjuk azokat a pályákat, melyeken erősek lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!