Ricciardo: Még jó, hogy itt teszteltünk pár hete! - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Még jó, hogy itt teszteltünk pár hete!

A McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo szerint nagy szerencse, hogy néhány hete Bahreinben teszteltek a Forma-1 csapatai, érezhető volt ugyanis, hogy idén már csak egyórás tréningeket tartanak péntekenként.

Az elmúlt években a pénteki szabadedzések még 90 percesek voltak, az idei szezonban azonban már csak 60 perc áll a versenyzők rendelkezésére a tréningeken. Mindez azt jelenti, hogy a csapatok 1 óránál kevesebbet tölthetnek a pályán.

Ricciardo azt mondja, emiatt elég kaotikus és pörgős volt a nyitónap, így szerencse, hogy pár hete Bahreinben tesztelhettek.

 

„Azt gondoltam, egy kicsit könnyebb lesz a dolog azzal, hogy 90 perc helyett csak 1 óra áll rendelkezésünkre, és kevesebb időt töltünk a pályán – de valójában elég kaotikus volt!” – mondta az ausztrál. „Érezni azt a fél órát! Gyorsan eltelik így.”

„Azt hiszem, nagy szerencse, hogy itt voltunk pár hete, szóval rögtön elkezdhettünk körözni. Úgy gondolom, a legtöbbet kell kihoznunk a rendelkezésünkre álló pályaidőből.”

Ricciardo azt mondja, sikerült előrelépéseket tennie a nap folyamán, és bízik abban, hogy szombaton tovább gyorsulhat.

„Még próbálok odaérni, szeretnék még találni pár dolgot az autóban, és nyilván magamban is. A második edzésen sikerült fejlődni, de remélhetőleg szombaton fogok találni még néhány tizedet, hogy eljussak oda, ahol lenni szeretnék.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!