Ricciardo: Még nem akarok hosszabbítani a Renault-val

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team on the drivers parade. Canadian Grand Prix, Sunday 9th June 2019. Montreal, Canada.
Fotó: Renault
A Renault ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, nem áll még készen arra, hogy szerződést hosszabbítson csapatával.

A rutinos versenyző a Red Bulltól érkezett a francia istállóhoz az idei szezonra, jelenleg érvényes kontraktusa pedig 2020 végéig szól.

Ricciardo már a Renault-hoz való csatlakozásakor tudta, nincs garancia arra, hogy már 2019-ben a dobogós helyekért harcolhat, ám úgy érezte, hosszú távon kifizetődő lesz a francia istállóhoz szerződni.

„A türelem a kulcsszó pályafutásom jelenlegi szakaszában” – mondta Ricciardo a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjújában.

„Összességében pozitívak az érzéseim, még ha nehezen is alakult az év. De elfogadtam a kihívást, mert úgy éreztem, valami új dologra vágyom. Ennek a váltásnak köszönhetően lehetőségem van arra, hogy fejlődjek versenyzőként és egyénként is.”

„Nem kergettem illúziókat. Az ember nem kezd el egyik napról a másikra nyerni. Egyszerűen ki akartam kerülni a komfortzónámból, még ha ezzel kockázatot is vállalok. Az biztos volt már akkor is, hogy a bajnoki címért nem fogok harcolni. Legfeljebb a dobogó jöhet össze.”

Ricciardo azt mondja, a Red Bullnál tavaly valószínűleg úgy érezte magát, mint most Sebastian Vettel a Ferrarinál.

„Talán hasonló, ahogy én éreztem magam egy évvel ezelőtt. Frusztráltnak és sebezhetőnek” – mondta a 30 esztendős versenyző, aki azonban még nem áll készen arra, hogy 2020 utánra is elkötelezze magát a Renault-val.

„Jelenleg a válasz az, hogy nem. De nem azért, mert nem bízom a Renault-ban. Szeretném megvárni a szezon második felét. Várok bizonyos jelekre. Szeretném, ha harcolhatnánk a McLarennel a negyedik helyért.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!