Ricciardo: Még nem akarok hosszabbítani a Renault-val

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team on the drivers parade. Canadian Grand Prix, Sunday 9th June 2019. Montreal, Canada.
Fotó: Renault
A Renault ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, nem áll még készen arra, hogy szerződést hosszabbítson csapatával.

A rutinos versenyző a Red Bulltól érkezett a francia istállóhoz az idei szezonra, jelenleg érvényes kontraktusa pedig 2020 végéig szól.

Ricciardo már a Renault-hoz való csatlakozásakor tudta, nincs garancia arra, hogy már 2019-ben a dobogós helyekért harcolhat, ám úgy érezte, hosszú távon kifizetődő lesz a francia istállóhoz szerződni.

„A türelem a kulcsszó pályafutásom jelenlegi szakaszában” – mondta Ricciardo a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjújában.

„Összességében pozitívak az érzéseim, még ha nehezen is alakult az év. De elfogadtam a kihívást, mert úgy éreztem, valami új dologra vágyom. Ennek a váltásnak köszönhetően lehetőségem van arra, hogy fejlődjek versenyzőként és egyénként is.”

„Nem kergettem illúziókat. Az ember nem kezd el egyik napról a másikra nyerni. Egyszerűen ki akartam kerülni a komfortzónámból, még ha ezzel kockázatot is vállalok. Az biztos volt már akkor is, hogy a bajnoki címért nem fogok harcolni. Legfeljebb a dobogó jöhet össze.”

Ricciardo azt mondja, a Red Bullnál tavaly valószínűleg úgy érezte magát, mint most Sebastian Vettel a Ferrarinál.

„Talán hasonló, ahogy én éreztem magam egy évvel ezelőtt. Frusztráltnak és sebezhetőnek” – mondta a 30 esztendős versenyző, aki azonban még nem áll készen arra, hogy 2020 utánra is elkötelezze magát a Renault-val.

„Jelenleg a válasz az, hogy nem. De nem azért, mert nem bízom a Renault-ban. Szeretném megvárni a szezon második felét. Várok bizonyos jelekre. Szeretném, ha harcolhatnánk a McLarennel a negyedik helyért.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!