Ricciardo még nem írja le a jövő évet - F1VILÁG.HU

Ricciardo még nem írja le a jövő évet

HIRDETÉS

Daniel Ricciardo szerint hiba volna azt gondolni, hogy az idei problémák után a Red Bull jövő évi szezonját is kiábrándítóan alakul majd.


Daniel Ricciardo szerint hiba volna azt gondolni, hogy az idei problémák után a Red Bull jövő évi szezonját is kiábrándítóan alakul majd.

Bár az osztrák istálló benyújtotta már nevezését a 2016-os Forma-1-es idényre, egyelőre még nem tisztázott, pontosan milyen motorral is szerepel majd tovább a királykategóriában.

Úgy tudni, a Red Bull megállapodott a Renault-val, így jövőre a francia gyártó jelöletlen erőforrásait használja majd.

A bizonytalan helyzet, valamint a Renault idei kiábrándító teljesítménye ellenére azonban Daniel Ricciardo nem írja még le a következő szezont.

„Egy kicsit többet fogok már tudni akkor, ha már tudni fogjuk, mi is lesz az autó hátuljában” – mondta az ausztrál.

„Jelen állás szerint nehéz megmondani, hogy harcolni fogunk-e a bajnoki címért. De szeretném azt hinni, hogy két dobogónál azért többre leszünk képesek.”

Ricciardo hozzátette, sajnálatos, hogy sem a Mercedesszel, sem a Ferrarival és a Hondával nem sikerült dűlőre jutniuk. Arra a kérdésre, hogy aggódott-e saját jövője miatt, így felelt: „Egy kicsit nyugtalanító volt, igen.”

„De mostanra a csapat megerősítette, hogy ott leszünk a rajtrácson, és tudom, hogy lesz munkám jövőre – ez már jó dolog. Jó néhány motorgyártó nemet mondott nekünk, de ez nem aggasztó – csupán sajnálatos.”

„Ismerjük az indokaikat, de elég jó kasztnink van, szóval egy kicsit talán tényleg tartanak tőlünk. Szóval elfogadjuk, amit kapunk, és felkészülünk 2016-ra.”

Hirdetés

A Red Bull versenyzője kifejtette, jövő hétre tisztázódik a Milton Keynes-i alakulat sorsa.

„Azt hiszem, Abu Dhabiban lesznek híreink. Nem ígérek semmit, de a jövő héten talán már megerősíthetünk valamit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!